Informasjon fra NRK

Victor Sotberg synger årets BlimE-låt!

NRK Super slår på stortromma når vennskapskampanjen BlimE fyller ti år.

Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020

Victor Sotberg (29) synger på BlimE-låta 2020, som har fått navnet «Ser deg».

Foto: Svend Even Hærra / NRK

«Ser deg» er låta som sparker i gang tiårsjubileet for BlimE i år. Det er NRK Supers egen superstjerne Victor Sotberg som er vokalist. Han elsker låta allerede og syns den har et viktig budskap:

– «Ser deg» handler om å se hverandre. Låta betyr veldig mye for meg fordi jeg mener alle fortjener å bli sett for den de er og det de kan bidra med, forteller Sotberg.

Det er Magnus Bertelsen (29) fra Hamar som står bak låta. Produsenten og låtskriveren, som også har laget musikk for Alan Walker, forteller at han synes oppdraget fra NRK var kjempegøy. Han har fått med seg det store engasjementet rundt BlimE de siste årene:

– Det er veldig givende å få jobbe med et et prosjekt som fremmer inkludering blant barn og unge, sier han.

Magnus Bertelsen

Produsent og låtskriver Magnus Bertelsen (29) står bak årets BlimE-låt.

Foto: Guro Sommer Værland

BlimE-låta og den tilhørende dansen urfremføres under MGPjr-finalen i Oslo Spektrum lørdag 22. august kl. 19.45.

Det er den prisbelønte dansegruppa Quick Style som har laget koreografien til årets BlimE-dans. Bilal Malik, Nasir Sirikhan og Suleman Malik (alle 29) har skapt koreografien i tråd med budskapet og et håp om at absolutt alle skal kunne lære seg bevegelsene:

– Det vi prøver å uttrykke med dansen er kommunikasjon, samhold og energi. Bevegelsene skal også få deg til å komme ut av din komfortsone og BlimE i fellesskapet, forteller de.

Victor Sotberg sammen med danserne Bilal Malik og Nasir Sirikhan fra Quick Style.

Victor sammen med koreografene Bilal Malik og Nasir Sirikhan fra Quick Style.

Foto: Hans Otto Bordvik / NRK

«Ser deg» er tilgjengelig for strømming fra og med i dag, 21. august.

Tiårsjubileum

I år er det ti år siden NRK Supers vennskapskampanje, BlimE, ble arrangert for første gang. Tidligere BlimE-artister har vært Stina Talling, Freddy Kalas, TRXD og Madcon.

Dansefilmer med koreografien som barna skal lære seg å danse og låta på tegnspråk publiseres i dag, og gjennom høsten kommer blant annet den offisielle musikkvideoen til «Ser deg», en samisk versjon, skolebesøk og flere store overraskelser i forbindelse med jubileet.

Selve BlimE-dagen går av stabelen 12. november. Ifjor danset ca 400.000 barn samtidig på BlimE-dagen på skoler og barnehager rundt om i hele landet.