Hopp til innhold
Info fra NRK

Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef

Vibeke Fürst Haugen (54) blir ny kringkastingssjef i NRK etter Thor Gjermund Eriksen – og dermed den første kvinnen i rollen.

Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef i NRK

Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef i NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Fürst Haugen har jobbet i NRK siden 1994 og har opparbeidet seg tung redaksjonell og strategisk ledererfaring. Hun kommer fra stillingen som direktør for Marienlystdivisjonen, som blant annet omfatter avdelingene Sport, Underholdning, Dokumentar og Samfunn, Kultur, P3 og NRK Super. Hun har tidligere vært redaktør for NRK Super og programutvikler.

Dette er ikke første gangen Fürst Haugen inntar lederposisjonen i NRK. Hun var konstituert kringkastingssjef i en periode da Thor Gjermund Eriksen hadde permisjon i 2020.

– Jeg mener dette er landets mest spennende medielederjobb. Jeg brenner for allmennkringkasting og blir motivert av NRKs oppdrag og høye ambisjoner. Vi skal styrke og utvikle demokratiet ved å levere innhold i verdensklasse, som kan samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er lagarbeid, og jeg kan ikke tenke meg noe mer givende enn å få lede NRK inn i framtiden, sier Vibeke Fürst Haugen.