Hopp til innhold
Info fra NRK

TV-sjefen for P3 er klar

Ingjerd Østrem Omland blir ny redaksjonssjef TV for NRK P3. Østrem Omland har den siste tiden vikariert som P3-redaktør.

Ingjerd Østrem Omland

Ingjerd Østrem Omland blir ny TV-sjef i NRK P3. Hun overtar etter Håkon Moslet.

Foto: Øystein Fyxe

Den dyktige gjengen bak blant annet Skam, Faten tar valget og Line fikser kroppen trenger ny leder, og den lederen blir altså Ingjerd Østrem Omland.

– Ingjerd ble valgt fordi hun er en dyktig og nytenkende leder, rett og slett! En ordentlig lagspiller med strategisk forståelse og stor gjennomføringsevne. Dessuten har Ingjerd en unik innsatsvilje for å skape og legge til rette for historiefortelling av høy kvalitet. Disse egenskapene vil komme godt med når hun nå skal ta P3s TV-produksjon videre sammen med vår dyktige redaksjon, sier P3-redaktør, Camilla Bjørn.

Ingjerd Østrem Omland er i dag fungerende P3-redaktør for Camilla Bjørn som er i svangerskapspermisjon.

– Ingjerd skal sikre at P3 får utviklet og produsert serieinnhold for målgruppen basert på deres behov, publisert der unge er. Det er ingen liten oppgave hun går til, sier Camilla Bjørn.  

Den nye TV-sjefen for P3 for kom fra VG til NRK i 2017, til stillingen som redaksjonssjef for blant annet P3nyheter, Her og nå og NRK Trafikk. Deretter gikk hun gikk hun inn i et vikariat som radio- og nettsjef frem til vikariatet som redaktør for P3.

– Jeg elsker P3. Oppdraget vi har, målgruppa vår. TV-redaksjonen er full av folk med ambisjoner som pusher grenser og skaper innhold som utgjør en forskjell. Min jobb blir å sørge for at de har alt de trenger for å lage innholdet målgruppa finner, velger og elsker - og at P3 forblir nyskapende. Jeg gleder meg!

Ingjerd Østrem Omland har fartstid fra både TV2 og VG, og begge steder jobbet hun med levende bilder.

– Jeg tror levende bilder bare vil bli viktigere fremover, det er et mektig språk. Både i TV 2 og VG jobbet jeg hovedsakelig med levende bilder og TV-innhold. Jeg er veldig motivert for å få jobbe med det igjen!

Mer fra NRK.no/presse

Klart for ny sesong av Mesternes mester

NRK starter som vanlig TV-året med en ny sesong av seerfavoritten Mesternes mester - denne gang innspilt i Sandefjord og Larvik.