NRK Meny
Normal

TV-aksjonen til Regnskogfondet

Inntektene fra TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogen i flere større områder i Brasil, Peru, Kongo og Ny Guinea.

Regnskogen

TV-aksjonen 2015 til Regnskogfondet: Gjennom den årlige dugnaden skal nordmenn gi en håndsrekning til menneskene som bor i og er avhengige av regnskogen for å overleve.

Foto: Thomas Marent

I sin søknad om å få aksjonen skriver Regnskogfondet blant annet at det hvert år forsvinner regnskog på størrelse med halve Norge. Derfor haster det med å få beskyttet de unike naturområdene som så langt har sluppet unna de massive ødeleggelsene.

Pengene fra TV-aksjonen skal Regnskogfondet bruke på å beskytte og forvalte et regnskogsområde på størrelse med hele Skandinavia. Det vil skje i tett samarbeid med menneskene som har bodd i generasjoner i disse utsatte områdene.

Dramatiske konsekvenser

Dersom dagens utvikling fortsetter og alle de planlagte vannkraft- gruve og hogstprosjekter gjennomføres, kan halvparten av regnskogen i Amazonas være rasert i løpet av få år. Dette vil få dramatiske konsekvenser, også for oss i Norge, skriver organisasjonen i sin søknad.

Dette er første gangen TV-aksjonen tildeles Regnskogfondet. Organisasjonen har søkt hele ti ganger tidligere uten å lykkes. TV-aksjonen 2015 har de kalt «Vi kan fortsatt redde regnskogen».

Det er kringkastingssjefen som formelt tildeler TV-aksjonen etter tilråding fra NRKs Innsamlingsråd. I år var det i alt 13 organisasjoner som søkte om å få TV-aksjonen. Dette er to færre søkere enn ved fjorårets tildeling.

Kontaktpersoner for presse:
Daglig leder for Regnskogfondet: Dag Hareide, tlf. 932 24 692
Kommunikasjonsdirektør NRK: Tommy Hansen, tlf. 909 58 450