Hopp til innhold

TV-aksjonen 2015

Trioen som skal lede NRKs TV-aksjon søndag den 18. oktober er klar. Dagsrevyens Jarle Roheim Håkonsen debuterer som programleder og skal lede den syv timer lange sendingen sammen med Haddy N'jie, som etter hvert har lang erfaring i å lede maratonsendingen. Jenny Skavlan er med som auksjonarius for andre år på rad.

Tv aksjonen 2015 Programledere

Årets programledere f.v.: Jenny Skavlan, Jarle Roheim Håkonsen og Haddy N`jie.

Foto: Ole Kaland

TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogen i flere større områder i Brasil, Peru, Kongo og Ny-Guinea. Dette er første gangen TV-aksjonen tildeles Regnskogfondet som har søkt hele femten ganger tidligere uten å lykkes.

Jarle Roheim Håkonsen ser frem til å lede TV-sendingen for verdens største dugnad for første gang. – Jeg gleder meg veldig til å lede en av de legendariske NRK-sendingene. En maratonsending, full av glede over å få muligheten til å hjelpe andre. Det blir også gøy å jobbe med NRKs proffe apparat som kommer fram på slike dager, og ikke minst med Haddy og Jenny.

Alle de tre programlederne har vært på reise til regnskog ulike steder i verden. Deres opplevelser, inntrykk og erfaringer deles med ord og bilder under sendingen som dekker store deler av sendeskjemaet til NRK1 den 18. oktober.

Pengene som samles inn under årets aksjon skal brukes til å redde et område med regnskog som er større enn Norge og Danmark til sammen.

H.M. Kong Harald er høy beskytter for årets TV-aksjon.

NRK Kommunikasjonsavdelingen
Marienlyst, 26. august 2015.