Hopp til innhold
Info fra NRK

Blir ny politisk kommentator

Tone Sofie Aglen blir ny politisk kommentator i NRK, hun kommer fra tilsvarende stilling i VG.

Tone Sofie Aglen

Tone Sofie Aglen tar over etter Magnus Takvam som går av med pensjon i sommer.

Foto: NRK

Vi er veldig godt fornøyd med å kunne rekruttere en av Norges aller fremste kommentatorer. Aglen har over lang tid vist at hun klarer å forklare kompliserte saker på engasjerende og forståelig måte, sier Kyrre Nakkim, Redaksjonsleder i politikk- og økonomiredaksjonen.

Aglen har lang erfaring fra bla. Adresseavisen der hun var politisk redaktør fra 2015 – 2019, hun kommer til NRK fra VG der hun har vært politisk kommentator siden mai 2019. Tidligere har hun vært kommunikasjonssjef i SIVA og kommunalråd i Trondheim.

NRKs store publikum vil få en kommentator som har vist at hun kan nå bredt med sin innsikt og sammen med våre andre kommentatorer vil hun bli en del av den fremste miljøet for nyhetsanalyse i Norge, fortsetter Nakkim.

Hun tar dermed over etter Magnus Takvam som går av med pensjon i sommer.

– NRKs samfunnsoppdrag går helt til kjernen av det jeg brenner for som kommentator, og jeg er svært glad for denne muligheten til å bidra til å gi folk innsikt og interesse for norsk politikk og samfunnsliv. For meg er det en gammel drøm som går i oppfyllelse å få etterfølge nettopp Magnus Takvam som jeg har sett på og sett opp til så lenge jeg minnes, sier Aglen.

– Samtidig vil jeg takke gode kolleger i VG for lærerike år i et imponerende og aldri hvilende mediehus, avslutter hun.