Hopp til innhold
Info fra NRK

To priser til «Jordbrukerne» under Canneseries

Dramakomedien "Jordbrukerne" som har premiere på NRK 28. oktober mottok onsdag kveld to priser i Cannes: Beste skuespiller-ensemble og Ungprisen for beste TV-serie.

Jordbrukerne

Fra venstre: Mergim Aliu, Nader Khademi, Jonas Strand Gravli, Arben Bala, Hina Zaidi, Mohamed Chakiri, Izer Aliu, Benny Achour og Brwa Vahabpour. Foran: Ayaz Hussain og Kristin Grue.

Foto: OLIVIER VIGERIE / OLIVIER VIGERIE

Som en av ti internasjonale TV-serier har "Jordbrukerne" vært nominert i hovedprogrammet under den prestisjetunge TV-seriefestivalen i Cannes.

Dramakomedien "Jordbrukerne" handler om en gruppe unge menn fra Oslos østkant som flytter til en gård i Telemark. Her har de helt andre planer enn å bli jordbrukere. Les mer her.

Beste ensamle

- Først og fremt er det veldig gøy at det finnes en pris for beste ensamle, og enda gøyere er det å vinne den! Mest av alt vil vi si tusen takk til Izer Aliu og alle bak som har skapt dette universet, og gitt oss denne muligheten, sier skuespiller Jonas Strand Gravli på vegne av skuespillerene som er tilstede i Cannes.

Rubicon og serieskaperne Anne Bjørnstad og Izer Aliu har utviklet serien for NRK.

- Det er overraskende, rørende og helt unikt at prisen for beste skuespiller går til hele vårt herlige mangfoldige ensemble. Prisen kommer ikke av seg selv. Dyktige mennesker både foran og bak kamera har budt på seg selv og strukket sitt talent for å nå der vi er i dag, sier prosjektsjef i NRK Tone Rønning.

Ungdomsprisen

"Jordbrukerne" mottok også pris fra ungdomsjuryen: "High School Prize" for beste serie.

- Det unge publikumet er krevende og vanskelig å tilfredsstille. Derfor er det ekstra gledelig at nettopp studentene gir oss denne prisen. Nå håper jeg inderlig at vårt publikum setter like stor pris på serien som juryen her i Cannes, sier Rønning.

"Jordbrukerne" har premiere på NRK 28. oktober.