Informasjon fra NRK

Tiril Sjåstad Christiansen og Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen

Fristilutøver Tiril Sjåstad Christiansen debuterer som programleder og skal lede Idrettsgallaen på NRK sammen med Nicolay Ramm. Stavanger er vertsby for idrettsfesten lørdag 5. januar 2019.

Idrettsgallaen 2019

Nicolay Ramm og Tiril Sjåstad Christiansen skal lede Idrettsgalla 2019 i Stavanger.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Det er første gang i Idrettsgallaens 17-årige historie at en aktiv idrettsutøver står på scenen som programleder. Det var Nicolay Ramm som foreslo Tiril Sjåstad Christiansen som programleder tidligere i år.

– Jeg kjente Tiril fra før og var helt sikker på at hun hadde de rette egenskapene. Og hun overbeviste alle da hun var på audition. Det var ingen tvil om at Tiril var den rette til å lede Idrettsgallaen, sier Nicolay Ramm.

5. januar står han sammen med den tidligere X Games-vinneren i DNB arena i Stavanger for å lede den to timer lange direktesendte idrettsfesten, som den yngste duoen gjennom tidene.

Selv om Tiril aldri har hatt rollen som programleder før, er hun klar på at hun trives godt i rampelyset.

– Helt siden jeg var liten, har jeg digget å være foran kamera. Mamma gikk rundt og filmet hele tiden, så broren min ble pent nødt til å skygge banen, ler Tiril.

Tiril Sjåstad Christiansen har en lang merittliste som utøver, blant annet med to gull og to sølv i X Games.

Byr på seg selv

Den ferske programlederen er full av lovord om sin mer erfarne TV-makker.

– Nicolay har imponert meg fra dag én! Han byr på seg selv og er like leken som meg. Dessuten beroliger det meg at han er så dreven som programleder. Så jeg er faktisk ikke nervøs i det hele tatt, sier Tiril.

– Tiril er noe så sjeldent som en ekstremt lite selvhøytidelig individuell idrettsutøver. Så er hun jo vanvittig modig. Å lede Idrettsgallaen er litt som å hoppe på Big Air, sier Nicolay.

Les også: «Helt Ramm»: Tiril tester twintip-kjøring i kondomdress

Om programlederne

Nicolay Ramm (29) - journalist, programleder og komiker fra Bærum. Han startet som journalist i NRK Sport og ble etter hvert kjent for sine sprell med kjente idrettsutøvere i nettsatsingen «Helt Ramm». I 2016 var han programleder for vorspiel-sendingen før Idrettsgallaen.Han ledet MGPjr sammen med Ingrid Gjessing Linhave i 2016 og med Mikkel Niva i 2017. I mai 2018 vant han publikumsprisen under Gullruten for MGPjr 2017 og «Helt Ramm - Vinter-LOL». I vår gikk han inn i gullrekka på fredager med «Ramm, ferdig, gå!». For tiden er han aktuell med sceneshowet «Julelatter 2018» med komikerkollegaene Rasmus Wold og Jørgen EP.

Tiril Sjåstad Christiansen (23) - fristilutøver fra Geilo. Hun tok sølv i halfpipe under Ungdoms-OL i 2012. I sin første sesong som senior i 2013 vant hun gull i slopestyle under X Games i Aspen. Etter et lengre skadeopphold tok hun sølv i slopestyle X Games i Aspen 2016 og gull i X Games i Big Air i Oslo i 2016. Samme år vant hun verdenscupen sammenlagt. Hun kvalifiserte seg til OL i Sør-Korea i vinter på tross av en ny skade, men lekene ble en stor sportslig skuffelse. I vår trakk Tiril seg fra det norske freeskilandslaget for sesongen 2018-2019 og satser nå på egen hånd i en litt annen retning, frikjøring.

Om Idrettsgallaen

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Her blir det gjort stas på menneskene i og bak idretten, og våre helter hedres for prestasjonene i året som gikk.

Gallaen har vært arrangert Hamar OL-Amfi hvert år, med unntak av 2010 og 2016 (Lillehammer) og 2014 (Oslo Spektrum). I 2019 er Stavanger arrangørby for første gang.

Under Idrettsgallaen 5. januar skal det deles ut priser i 11 kategorier samt en hederspris. Nominasjonene offentliggjøres like før jul.

Akkreditering DNB Arena 5. januar

Akkrediteringsønsker fra journalister og fotografer til Idrettsgallaen kan meldes til kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie, 951 00 299.

Invitasjon og mer informasjon sendes ut seinere.

Mer fra NRK.no/presse

Slik blir vintersportsesongen 2021 og 2022.

Slik blir sportsvinteren på NRK 2021 og 2022

NRK Sport gir deg de største og viktigste sportsøyeblikkene på TV, radio og nett også denne vinteren. Sesongen starter med VM i sjakk allerede denne helgen. Deretter renner det på med høydepunkter: EM og VM i terrengløp, innendørs-VM i friidrett, Norgescup i langrenn og ikke minst para-VM på Lillehammer i januar 2022.