Hopp til innhold

Hvordan møttes dere?

Hvordan møter du den rette? Hør morsomme, romantiske og pinlige historier om hvordan kjente par møtte hverandre og fant kjærligheten.

Hvordan møttes dere? - seriebilde - NRK Radio - Podkast
Grafikk: Magnus Lunde Engen / NRK

Premiere i appen NRK Radio tirsdag 14. februar.

Vi er 8 milliarder mennesker på kloden og det er ikke alle som får servert kjærligheten på døra. Programleder Karen Marie Berg undrer: Hvordan møter du den rette for deg?

I denne podkastserien forteller ti kjente par sin helt spesielle historie om hvordan de møtte hverandre og ble et tospann. Historier som alle bekrefter at du kan finne den rette når du minst aner det.

Hør blant annet om de «ulovlige» følelsene som oppstod mellom Guro Fostervold og Håvard Tvedten under håndball-VM, om den fremmede mannen som uttalte at han skulle bli far til Sandra Lyngs barn og endte opp med å bli det, og om sorgen som brakte Kaveh Rashidi og søsterens bestevenninne sammen.

Lasse Joachim Langerud og Sandra Lyng står rett sammen og smiler til kamera mens de holder frem et foto fra da de møttes.

Jeg var nysingel og lei av gutter, men kunne jo alltids kline med en fyr, forteller Sandra. Fyren var Lasse Joachim Langerud. I dag er de forlovet og foreldre til Sander på 4.

Foto: Monday production

Episode 1: Veddemålet

Når Sandra Lyng får høre at en fremmed mann har uttalt at hun skal bli mor til hans barn, inviterer hun ham over og tar ham imot med et kyss.

Victor Sotberg og Kenneth Karijord smiler til kamera og holder hver sin arm rundt hverandre mens de holder frem et foto fra da de møttes.

Det må ha vært det de kaller kjærlighet ved første blikk, forteller Victor Sotberg om hans første møte med Kenneth Karijord på Nationaltheatret.

Foto: Monday production

Episode 2: «Blind date»

Victor Sotbergs kusine bruker ett år på å få spleiset Victor med Kenneth. Da de til slutt møtes, viser det seg å være kjærlighet ved første blikk.

Nicolay Ramm og Josephine Leine Granlie smiler til kamera mens de holder frem et foto fra da de møttes.

Jeg var ikke på jakt, forteller Josephine Leine Granlie om hennes første møte med Nicolay Ramm kl. 03.00 på et julebord. Nicolay på sin side forteller om det som opplevdes som noe helt annet enn den klassiske «fyllepraten».

Foto: Monday production

Episode 3: Møttes hos «svigers»

Nicolay Ramm blir så sjarmert av Josephine over pølsegryta på et julebord at han inviterer henne på date. Til hans store overraskelse takker hun ja.

Tamanna Agnihotri og Jonas Lavik holder frem et foto fra da de møttes. Tamanna smiler til kamera, mens Jonas har et litt lurere ansiktsuttrykk.

Etter Tammanas parodiske Tinder-spalte på P3, måtte hun krype til korset og opprette en reell profil da hun flyttet til Trondheim. Hun sveipet til høyre på «Jonas 25» og Tinder-tilværelsen skulle vise seg å bli kortvarig.

Foto: Monday production

Episode 4: «It's a match»

Tamanna Agnihotri hadde aldri trodd at hun skulle ende opp med en «vaskeekte trønder». En kaffedate med Jonas endrer alt.

Aina Haugaard og Kaveh Rashidi smiler til kamera med en arm hver rundt den andre mens de holder frem et foto fra da de møttes.

På tross av en ganske ugjennomtrengelig vegg av sorg, skulle kjærligheten likevel finne veien til Aina Haugaard og Kaveh Rashidi.

Foto: Monday production

Episode 5: Møttes i sorgen

Kaveh Rashidi sin søster får kreft og dør. Sorgen binder Kaveh og søsterens bestevenninne sammen, og siden har det vært de to.

Håvard Tvedten og Guro Fostervold Tvedten med en arm rundt den andre mens de smiler til kamera og sammen holder frem et foto fra da de møttes.

Ikke et eneste menneske på denne jord skulle se oss sammen, forteller Guro Fostervold Tvedten om forelskelsen som oppstod mellom henne og intervjuobjektet, Håvard Tvedten.

Foto: Monday production

Episode 6: «Forbudt» kjærlighet

Håvard er stjernespiller og Guro sportsreporter da det oppstår «ulovlige» følelser mellom dem under håndball-VM.

Ingeborg Senneset og Jimmy Øien smiler til kamera mens de holder frem et foto med hver sin hånd fra da de møttes.

Algoritmene til de smarte hodene i Silicon Valley skulle vise seg å bli sterke bidragsytere til at Jimmy Øien og Ingeborg Senneset fant hverandre.

Foto: Monday production

Episode 7: «Sliding into your DM»

Ingeborg Senneset blir avstandsforelsket i Jimmy Øien via hans Instagram-konto. Men det må en felles kampsak til før hun tør å kontakte ham.

Lene Sleperud og Tonje F. Garvik smiler til kamera mens de holder et foto med hver sin hånd fra da de møttes.

Det var nok det at Tonje ikke var så interessert, forklarer Lene Sleperud om den umiddelbare tiltrekningen som oppstod mellom dem under under pride 2016.

Foto: Monday production

Episode 8: Blikket som forandret alt

Tonje F. Garvik har nettopp kommet ut av et langt forhold og er overhodet ikke interessert i å møte noen. Men så møter hun blikket til Lene.

Martine Halvorsen og Christian Kåsastul med hver sin arm rundt den andre, smilende til kamera mens de holder opp et foto fra da de møttes.

Jeg syntes det var mye ræl der ute og hadde bestemt meg for å ikke surre med gutter, forteller Martine Halvorsen når hun tenker tilbake på nyttårsaften 2014. Tre dager senere begynte hun å snakke med Christian på Snapchat, og i dag er de forlovet.

Foto: Monday production

Episode 9: Min første kjærlighet

Martine Halvorsen blir kjent med Christian Kåsastul på Snapchat. Han avlyser to ganger før han endelig våger å møte henne på tredje forsøk.

Ella Marie Hætta Isaksen og Lars Kristian Rosness med hver sin arm rundt den andre, smilende til kamera mens de holder opp et foto fra da de møttes.

Han tar rommet og har en selvsikker og insisterende energi som jeg umiddelbart ble tiltrukket av, forteller Ella Marie Hætta Isaksen om samboeren Lars Kristian Rosness.

Foto: Monday production

Episode 10: Søt musikk

Ella Marie Hætta Isaksen møter Lars gjennom musikken. Etter en konsert tyr han til en hvit løgn for å få sjansen til å bli bedre kjent med henne.