Hopp til innhold

Thomas Alsgaard klar for VM i Falun

Thomas Alsgaard er snart tilbake på NRK, denne gang som programleder. Han skal lede kveldssendingene fra ski-VM i Falun sammen med Anne Rimmen.

Thomas Alsgaard og Anne Rimmen

Thomas Alsgaard og Anne Rimmen skal lede NRKs kveldssendinger fra VM i nordiske grener i Falun fra 18. februar til 1. mars.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

- Det blir utrolig gøy å jobbe med NRK igjen, sier Thomas Alsgaard, som var NRKs langrennsekspert fra 2007 til sesongslutt i 2013. Siden har han hatt mange jern i ilden, både som aktiv langrennsløper og trener. Fortsatt har han ikke lagt skiene på hylla, men tilbudet om å bli Anne Rimmens makker i Falun greide han ikke å motstå.

Nå debuterer han altså som programleder i NRKs direkteoverførte kveldssendinger i Falun fra 18. februar til 1. mars. NRK skal ha et eget kveldsstudio ved arenaen for medaljeseremonien. Her vil Alsgaard og Rimmen ha et jevnt sig av gjester på besøk, og de håper at riktig mange av dem er norske utøvere med medalje rundt halsen.

Selv har Thomas Alsgaard vunnet fem individuelle gull i tillegg til seks stafettgull i OL og VM.

Anne Rimmen gleder seg enormt til nok en gang å få en av våre store skihelter som makker i studio. I fjor vinter ledet hun NRKs OL-sendinger sammen med Kjetil André Aamodt. At Thomas Alsgaard er debutant som programleder, bekymrer henne ikke det minste.

- Thomas har så mye erfaring fra direktesendt TV at dette kommer til å gå helt strålende, sier Anne Rimmen.

Det er sportssjef Rune Haug helt enig i: - Thomas Alsgaard pleier å hevde seg i verdenstoppen på det han bestemmer seg for å bli god i, sier Rune Haug.

NRK har rettighetene til å sende VM i nordiske grener 2015 på TV, radio, nett og mobil, og mesterskapet blir en av de store satsingene for NRK Sport neste år.

Thomas Alsgaard har Vasaloppet som sesongens store sportslige mål. Men før den tid skal han til VM i Falun - som programleder for NRKs kveldssendinger.
Thomas Alsgaard og Anne Rimmen - Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Ski-VM med Rimmen og Alsgaard: Thomas Alsgaard og Anne Rimmen skal lede NRKs kveldssendinger under ski-VM.

Trener i studio: Thomas Alsgaard har Vasaloppet som sesongens store sportslige mål, men først skal han til VM i Falun - som programleder for NRKs kveldssendinger sammen med Anne Rimmen.