Slik blir krimpåsken på NRK

Idet en koffert med grufullt innhold blir fisket opp av River Lea i London, er påskespenningen i gang på NRK. Her får du krimtilbudet på TV, radio og nett.

Promo påskekrim 2017

Cassie Stuart (Nicola Walker) etterforsker nok en «cold case» i «Nedgravde hemmeligheter» (Unforgotten).

For mange er ikke påsken komplett uten god krim, noe NRK tar på alvor. Hver kveld i påskeuken får du britiske kvalitetsserier på NRK1, mens Radioteatret serverer to nye Sherlock Holmes-mysterier.

De yngste seerne får bli med bak kulissene i NRK Super, der nifse ting skjer. Seriene ser eller lytter du til når du vil, på NRK TV eller NRK Radio.

«Nedgravde hemmeligheter»

Arbeidere som renser River Lea for skitt, rygger forskremt tilbake idet de løfter opp lokket på en tilgriset koffert. Oppi ligger et stinkende skjelett og griner mot dem. Blant benrestene finner man en klokke og en personsøker.

Bevismaterialet blir sendt til laboratoriet for analyse og gir «cold case»-etterforskerne i Scotland Yard, Cassie Stuart (Nicola Walker) og Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar), opplysninger om hvem den døde er: David Walker, en konsulent i det konservative parti, som forsvant sporløst i 1990.

Hvordan endte Walker i en koffert på bunnen av en gjørmete elv for 25 år siden?

Nedgravde hemmeligheter

Cassie (Nicola Walker) og Sunny (Sanjeev Bhaskar) på vei til elven hvor arbeiderne fisket opp den gamle kofferten.

Foto: John Rogers / Mainstreet Pictures Ltd 2016

En håndfull personer fra forskjellige miljøer i London, Oxford, Brighton og Salisbury kan lede Cassie og Sunny til svaret. I andre sesong av «Nedgravde hemmeligheter» blir morderen sakte, men sikkert sirklet inn.

 • NRK1: Tre 90-minutters episoder som sendes 10., 11. og 12. april.
 • NRK TV: Hele serien blir lagt ut den 10. april
 • I forkant av sesong 2, sender NRK1 og NRK TV sesong 1 den 4., 5. og 6. april.

«Unge inspektør Morse»

Sommeren 1967 er på hell, og Endeavour Morse (Shaun Evans) kaster seg inn i etterforskningen av fire lovbrudd. Med seg har han sin kollega Thursday.

Unge inspektør Morse

Unge inspektør Morse (Shaun Evans) og Thursday (Roger Allam) får fire nye lovbrudd å bryne seg på i påsken.

Foto: ITV Plc

I første episode blir en forsker funnet død i elven like ved Magdalena Bridge. Kort tid etter drukner ytterligere to personer. Endeavour og Thursday innser snart at de har med en seriemorder å gjøre.

I andre episode blir en reaksjonær aktivist truet på livet. Samtidig kommer den opprørske popgruppen The Wildwood til Oxford. Morse befinner seg plutselig i kryssilden mellom ekstrem konservatisme og sterke liberale krefter.

I tredje episode oppdager Morse et foruroligende antall dødsfall på sykehuset Cowley General. Pasientene påstår at det råder en forbannelse over seng nummer ti.

I fjerde episode dukker det opp nye spor i en fem år gammel forsvinningssak. Etterforskningen fører Morse og Thursday til landsbyen Bradford der det finnes et kjernekraftverk. Snart henger mørker trusler over Oxford by.

 • NRK1 og NRK TV: Fire enkeltstående episode som sendes skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag.

«Broadchurch»

Både Ellie Miller (Olivia Colman) og Alec Hardy (David Tennant) har tålt større smerte enn de fleste. Drapet på Danny Latimer og nye avsløringer i Sandbrook-saken snudde livet på hodet for de to etterforskerne i de to foregående sesongene.

Påskekrim 2017

En voldtektssak rulles opp i kystbyen Broadchurch. Etterforskerne Ellie (Olivia Colman) og Alec (David Tennant) er på saken.

Tre år etter blir et nytt, alvorlig lovbrudd begått: Trish (Julie Hesmondhalgh) blir voldtatt og er tydelig preget av hendelsen. Alec og Ellie får tidlig en mistenkt – det har noe å gjøre med et kondom av et spesielt merke.

Men voldtekten skjedde på en fest, og det er flere menn som kan ha begått udåden. Hvorfor gjemmer Trishs' eksmann klærne sine i et skap og vasker dem etter at han er forhørt? Kan drosjesjåføren, som kjørte gjester til og fra festen, ha rukket å voldta Trish? Og forresten, hvorfor nekter Trish å oppgi navnet på sin siste sexpartner?

 • NRK1 og NRK TV: Til sammen åtte episoder.
 • Episode 1 og 2 sendes 2. påskedag.
 • De øvrige episodene kommer i løpet av april/mai.

Sherlock Holmes i NRKs radioteater

Sir Arthur Conan Doyle skapte Sherlock Holmes. Han skrev fire romaner om mesterdetektiven samt flere korte fortellinger. To av korthistoriene er dramatisert for Radioteatret, hver på to episoder.

Påskekrim 2017 radio

Thorbjørn Harr (t.v.) spiller Sherlock Holmes, og og Nicolai Cleve Broch har rollen som dr. Watson.

«Charles Augustus Milverton»
Vi er i London på slutten av 1890-tallet. Charles Augustus Milverton er en avskyelig mann, en av de aller «giftigste slanger». Han driver pengeutpressing av kvinner.

Samtidig har brev med kompromitterende innhold kommet på avveie, innhold som fører med seg selvmord og drap.

Sherlock Holmes (Thorbjørn Harr) må ty til uortodokse metoder i en annerledes Conan Doyle-historie.

«Den grufulle mannen»
Et tog fører Sherlock Holmes (Thorbjørn Harr) og Dr. Watson (Nicolai Cleve Broch) til militærforlegningen i Aldershot, hvor Det kongelige Munster-regiment holder til.

Kommandanten, oberst Barclay, er funnet død i sitt arbeidsværelse og hans hustru bevisstløs på sofaen. På gulvet ligger en kraftig klubbe av hardt treverk, utskåret i indisk stil. Rommet er låst fra innsiden.

Gradvis avdekker Sherlock Holmes en fryktelig historie som har sitt utspring flere år tidligere, fra opptøyene i India på slutten av 1850-årene.

 • Premiere på NRK P1+ 10., 11., 12. og 13. april (kl. 18.00-19.00).
 • Reprise på NRK P2 (kl. 18.03-19.00) og NRK P1 skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag (kl. 23.03-24.00).
 • Kan også lyttes til på NRK Radio (https://radio.nrk.no/)

«Superkrim»

Hva gjør programlederne når de ikke er på TV? Ikke alle har gode hensikter.

Bak kulissene i NRK skjer det nemlig skumle ting. Og det i så stor grad at det også i år blir påskekrim på NRK Super.

Stian Sandø i Superkrim

Stian Sandø, en av dem som gjør påsken skummel for de yngste.

Foto: NRK

nrksuper.no er det mulig å stemme på hvem som er skurken i hver episode. Det går også an å diskutere med andre detektiver i kommentarfeltet.

Både Anne Lindmo, Kåre Magnus Bergh, Stian Sandø, Joachim «Noobwork» Haraldsen og Benedicte Bendiksen er med.

 • Åtte episoder fra 8.–15. april.
 • Episodene legges ut på nrksuper.no fra morgenen.
 • Sendes på NRK Super kl. 09.45.