Hopp til innhold
Info fra NRK

Slik blir fotball-VM for kvinner 2019 på NRK og TV 2

Både NRK og TV 2 topper sine lag for å følge det norske landslaget på veien gjennom sommerens store høydepunkt for fotballinteresserte. VM i fotball for kvinner sparkes i gang i Frankrike 7. juni og avsluttes med finalekamp fire uker senere.

Fotball-VM 2019 NRK og TV2

NRK og TV 2s kommentatorer og eksperter gleder seg stort til å gi seerne full dekning av årets fotball-VM. Fra venstre: Thomas Lerdahl, Malin Jørnholt, Christian Nilssen, Andreas Hagen, Melissa Wiik, Morten M. Skjønsberg, Lene Mykjåland, Harald Bredeli, Julie Strømsvåg, Andreas Stabrun Smith og Olav Traaen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Gjennom fire uker kan publikum følge sine favorittlag, inkludert Norges landslag, i kvinnenes fotballmesterskap, helt fram til finalekampen søndag 7. juli.

Årets fotball-VM blir det femte gang på rad der NRK og TV 2 deler på senderettighetene til et stort internasjonalt fotballmesterskap.

Til sammen 52 kamper deles likt mellom de to kanalene i årets mesterskap.

– Vi har etter hvert et velsmurt samarbeid med gode kolleger i NRK der vi utfyller og løfter hverandre på de store anledningene, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Begge kanaler er stolte av sammen å kunne tilby seerne den beste dekningen av årets høydepunkt for fotballinteresserte.

– Vi er glade for at det gode samarbeidet fortsetter og at vi sammen gjør det enkelt for publikum å holde oversikt over hvilke kamper som sendes hvor, sier NRKs sportsredaktør, Egil Sundvor.

Sendeskjema for fotball-VM 2019

Slik ser sendeskjemaet ut for VM i fotball for kvinner i Frankrike 2019.

Foto: TV2/NRK

NRK med ny ekspert på laget

– Det er veldig gledelig å se at kvinnefotballen nå virkelig skyter fart, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har store norske profiler og et svært spennende landslag. Forventningene er høye til sommerens store fotball-begivenhet, sier Sundvor.

Melissa Wiik

NRKs nye ekspertkommentator Melissa Wiik.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

NRK nyeste tilskudd i staben er tidligere toppseriespiller Melissa Wiik, nå trener for Sandefjord Fotball Kvinner i 2. divisjon. Hun blir nå fast ekspertkommentator i studiosendingene fra Marienlyst.

– Vi er enormt fornøyde med å få en så kunnskapsrik kommentator som Melissa Wiik om bord. Med sine 63 kamper for landslaget og som tidligere toppscorer for Asker, har hun bred erfaring fra norsk toppfotball. I tillegg har hun tydelige meninger og god formidlingsevne, sier NRks sportsredaktør.

NRK satser sterkt på å være til stede I Frankrike både på TV, nett og i sosiale medier både før, under og etter kampene, og sender dessuten alle kampene fra kvartfinaler og ut på radio, i tillegg til alle Norges kamper.

NRKs lag:

  • Programleder: Andreas Hagen.
  • Kommentatorer: Christian Nilssen, Andreas Stabrun Smith, Thomas Lerdahl og Olav Traaen.
  • Eksperter: Carl-Erik Torp, Morten M. Skjønsberg og Melissa Wiik.
  • Fast gjest i studio: Aleksander Schau.
  • Programleder i Frankrike: Malin Jørnholt.

Rutinert TV2-stab

Også TV 2 vil ha sine beste og mest fotballkyndige folk på plass både i Frankrike og ikke minst i Bergen fra det store fotball-studioet seerne kjenner godt gjennom blant annet Premier League og Champions League.

TV2s lag:

  • Programledere: Julie Strømsvåg, Jon Børrestad og Jan-Henrik Børslid.
  • Kommentatorer: Harald Bredeli, Kasper Wikestad og Peder Mørtvedt.
  • Eksperter: Solveig Gulbrandsen, Lene Mykjåland og Erik Thorstvedt.

På Norges kamper stiller Ingvild Isaksen og Cathrine Dekkerhus som faste gjester hos TV 2.

– Internasjonal kvinnefotball er virkelig i vinden om dagen. Vi satser på at dette er et mesterskap som speiler nettopp det og vil inspirere og begeistre, sier TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen.

Lene Mykjåland, Harald Bredeli og Julie Strømsvåg fra TV2

Lene Mykjåland, Harald Bredeli og Julie Strømsvåg er noen av TV 2s kjente fjes som blir å se under årets fotball-VM.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK