Hopp til innhold
Info fra NRK

Slik blir «Kvelden før kvelden»

Lad opp til den store dagen med gode samtaler, fantastisk musikk, julelys og deilig matlaging. Marte Stokstad, Mikkel Niva og Reneé Fagerhøi er vertskapet for årets koseligste TV-kveld.

Marte Stokstad og Mikkel Niva er programledere for «Kvelden før kvelden».

Marte Stokstad og Mikkel Niva er programledere i «Kvelden før kvelden».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Julen nærmer seg med stormskritt, og det gjør også nedtellingen til en av årets viktigste dager for mange.

I år kan du dele lille julaften sammen med Marte Stokstad og Mikkel Niva i «Kvelden før kvelden». Som vanlig blir det hyggelige gjester, god julemusikk, litt alvor og masse humor.

– Det er sabla deilig å jobbe med «Kvelden før kvelden»! Resten av året er fylt med Herman og 2000 % overtenning, så dette programmet blir på mange måter en slags retreat for meg. Her kan jeg, sammen med meget dyktige Marte, la juleroa senke seg og i det minste prøve å snakke om ordentlige ting. Jeg kan love julestemning med nydelig musikk, veldig fine og gode gjester og ei grevinne som henger med en småfull og tørst fyr i svart-hvitt, forteller Mikkel.

Det er ikke bare Mikkel som ser frem til å lede årets største nedtelling.

– Det er veldig stas å få gjøre dette med Mikkel for andre året på rad! Vi har gått og ladet julestemningen nå siden oktober, så det blir deilig å endelig få det ut. Målet er å få til den stemninga som Snipp og Snapp har når de vandrer gjennom julegrana i Disney-kavalkaden, forteller Marte.

Ny kokk på kjøkkenet

En av de viktigste tingene for å få den gode julestemningen, om ikke den viktigste, er selvfølgelig julematen.

Det er Reneé Fagerhøi som er årets kokk. Hun skal guide deg gjennom hvordan du kan få den perfekte julematen, men også gi noen andre finurlige tips som kommer godt med i matlagingen.

Reneé Fagerhøi har på seg forkle og står klar på kjøkkenet. Hun skal lage maten på Kvelden før kvelden.

Reneé Fagerhøi skal lage maten i «Kvelden før kvelden».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg synes det er skikkelig stas å være årets kokk! Jeg skal være så ærlig å si at jeg har hatt et mål om å få lage julematen i «Kvelden før kvelden», så dette gleder jeg meg skikkelig til, forteller Reneé.

Den glade trønderen har sett på programmet siden hun var liten, og har varmet opp til årets utgave med å se opptak av tidligere sendinger.

Hun håper å kunne bidra med både god stemning, latter og ekte matglede i studio.

– Julematen betyr masse for meg, men jeg er ikke så opptatt av at alt må være likt hvert eneste år. Jeg er glad i å prøve nye oppskrifter og teste ut nye ting, også når det gjelder julemat. Det viktigste er at det er skikkelig hjemmelaget mat og at huset skal fylles med den deilige duften. Jeg håper jeg kan vise frem noen nye måter å gjøre klassisk tilbehør på, forteller hun.

Hyggelige gjester og god musikk

I tillegg til julemat blir det selvfølgelig mange gode samtaler. Blant annet Herman Flesvig, Lars Berrum og Henriette Steenstrup dukker opp i sendingen. Vi skal dekke bordet med kongens dekketøy, og Ingrid Lysne fra «Symesterskapet» skal lage julepynt. Det blir også et gjensyn med «Søstrene ser på TV», som skal se på «Kvelden før kvelden» samtidig som dere der hjemme.

Julestemningen når nye høyder med vakker musikk fra Astrid S, Sebastian Zalo, Didrik Solli-Tangen, Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren og Eva Weel Skram. Det blir også en medley med barn fra årets julekalender «Kristiania magiske tivolitheater» og MGPjr.

Og selvfølgelig blir det gjensyn med «Grevinnen og hovmesteren» rundt kl. 21.00.

Konsert med Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik og Kåre Conradi synger julen inn fra konserten etter Kvelden før kvelden.

Herborg Kråkevik og Kåre Conradi skal synge julen inn med en magisk julekonsert.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Som vanlig avsluttes denne koselige førjulskvelden med en magisk julekonsert.

Du kan lene deg tilbake i godstolen og lytte til Herborg Kråkevik. Hun skal synge julen inn med blant annet Kåre Conradi og Mathias Eik. Med humor og fine historier blir dette en reise gjennom julas musikalske verden.

Send inn din julehilsen

Har du noen du ønsker å gi en spesiell julehilsen til i år?

Send inn en kort julehilsen til noen du er glad i, så blir den kanskje vist i løpet av TV-sendingen.

Se hvordan du gjør det og send inn ditt bidrag her: https://bidra.nrk.no/kvelden

«Kvelden før kvelden» starter kl. 19.45 på NRK1 og i NRK TV. Konserten tar over ca kl. 22.30.