Hopp til innhold
Info fra NRK

Slik blir 17. mai på NRK

Etter to år med nedstenginger og med et rekordlangt barnetog, tegner årets 17. mai til å bli akkurat den folkefesten vi vil ha. Du får det beste innholdet fra dagen direkte på NRK.

Ida Kjøstelsen kommenterer barnetoget i Oslo, programleder Nadia Hasnaoui leder sendingen på NRK1, Lise Finckenhagen lager 17. mai-maten og Matias Alegria er utegående reporter. Alle fire i bunad, to vifter med det norske flagget. Gratulerer med dagen! 17 mai 2022

HURRA FOR 17. MAI! Endelig kan vi fylle opp gatene med korps, tog og nasjonalromantikk, akkurat slik mange mener nasjonaldagen skal være. Her Ida Kjøstelsen, Nadia Hasnaoui, Lise Finckenhagen og Matias Alegria foran Slottet. De følger deg gjennom nasjonaldagen direkte på NRK.

Foto: Ole Kaland / NRK

Fra kl. 07.50 blir det direktesending fra hele landet. Seksten distriktskontorer leverer bilder og stemning fra Nordkapp til Agder. På NRK får vi god mat, statsministeren kommer, og det blir MGP-vinnere, komikere og andre kjente og kjære 17. mai-kledde gjester gjennom hele dagen.

– Det blir rørende

Programleder Nadia Hasnaoui foran Slottet ikledt bunad. Gratulerer med dagen! 17 mai 2022.

Programleder Nadia Hasnaoui leder oss gjennom 17. mai, direkte på NRK og i NRK TV.

Foto: Ole Kaland / NRK

Årets programleder Nadia Hasnaoui stiller for anledningen i ny silkebluse og en staselig beltestakk fra Telemark som er produsert på systua til NRK.

– Med pandemi og krig i Europa som bakteppe blir det en helt spesiell 17. mai. Det blir rørende å se alle barnetogene rundt om i landet, sier Hasnaoui.

– Ordene frihet, inkludering, raushet og trygghet har fått en ny betydning den siste tiden. Det er viktig for meg å bidra til feiringen gjennom sendingen vår og ikke minst minne folk om hvorfor vi feirer 17. mai. At vi også kan ta oss tid til å reflektere over hvor godt vi har det her i landet og at vi ikke må ta friheten vår for gitt. Vi må bruke stemmeretten vår, engasjere oss og bidra til fellesskapet, sier hun.

Fyller bordet med nasjonalromantikk

Lise Finckenhagen er kokk på årets 17. maisending. Her i bunad med det norske flagg bak. Gratulerer med dagen! 17 mai 2022

Lise Finckenhagen er årets 17. mai-kokk på NRK og i NRK TV. Hun skal fylle bordet med nasjonalromantikk!

Foto: Ole Kaland / NRK

Lise Finckenhagen er 17. mai-kokk på NRK og blir med gjennom hele dagen. Alle oppskrifter legges ut på nrk.no/mat et par dager før sending.

– Endelig kan vi igjen samles rundt festbordet på vår fantastiske nasjonaldag! Vi fyller bordet med klassiske råvarer som asparges, laks og jordbær, nasjonalromantikk og deilige kaker! Herlighet som jeg gleder meg! sier NRKs nasjonaldagskokk.

Matias Alegria i bunad foran slottet. Gratulerer med dagen! 17 mai 2022

Matias Alegria skal rapportere fra et Oslo som trolig er stappfullt av mennesker etter to år med nedstengninger på 17. mai.

Foto: Ole Kaland / NRK

Utegående reporter Matias Alegria, for mange kjent som «Ninja-Matias» stiller i bunad fra Øst-Telemark. Han skal bevege seg rundt i et antageligvis ellevilt og stappfullt Oslo sentrum etter to år med nedstengning.

Utstyrt med en festdrakt fra hovedstaden kommenterer Ida Kjøstelsen barnetoget i Oslo, som i år har rekordmange påmeldte skoler. For å være helt sikre på å få med avslutningen med gardemusikken og kongefamilien som går inn fra balkongen, utvider NRK sendingen noe.

Ida Kjøstelsen i bunad foran Slottet. Gratulerer med dagen! 17 mai 2022

Ida Kjøstelsen kommenterer barnetoget i Oslo på NRK 17. mai. Muligens blir det historiens lengste med 130 påmeldte skoler.

Foto: Ole Kaland / NRK

Sending på TV: NRK1 og NRK2

NRK1: fra kl. 07.50–14.15 blir det direktesending fra hele landet.

NRK2: omtrent fra kl. 09.30–14.00 blir det direktesending av barnetoget i Oslo i sin helhet.

I NRK radio

Årets radioprogramledere på selveste nasjonaldagen er Kaja Figenschou, kjent fra P1+, og Galvan Mehidi som mange vil kjenne fra MAR på NRK P13 og fra podkast. Han medvirker også jevnlig i Lørdagsrådet og P3-morgen.

Gratulerer med dagen! Programleder Kaja Figenscou og Galvan Mehidi kledd i bunad i anledning 17. mai 2022.

I NRK radio er årets programledere på 17. mai Kaja Figenschou og Galvan Mehidi.

Foto: Ole Kaland / NRK

I NRK Radio får vi innslag fra hele landet. Standupkomikeren Isalill Simonsen Kolpus og Mohammed Basefer rapporterer fra Tromsø og Stavanger. Det blir feststemning fra utallige feiringer rundt på kloden, og vi vil være i tett kontakt med lytterne hele dagen.

Sendingen går fra 0600-1200 og er en samsending mellom P1 og P1+.