NRK Meny
Normal

Ski-eventyret fortsetter på NRK

NRK har signert avtaler med Norges Skiforbund og det internasjonale rettighetsselskapet Infront. Avtalene gir NRK senderettighetene til nasjonale og internasjonale renn fram til sesongslutt 2021.

Ski-eventyret fortsetter på NRK

Det norske folk er et ivrig skipublikum, og de neste seks årene blir det mye sport på NRK. Her fra ski-VM i Falun i 2015.

Foto: Helene Amlie / NRK

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er svært fornøyd med at NRK har sikret seg rettighetene til å sende skisport også de neste seks årene.

- Vintersporten er veldig viktig for det norske folk og derfor også veldig viktig for oss i NRK, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

– Med dette vil vintersporten også framover være fritt tilgengelig for publikum, så dette er en jubeldag for alle i Norge som elsker å se ski, sier han.

Rettighetsavtalen mellom NRK og Norges Skiforbund omfatter alle store skirenn i Norge (se faktaboks). Skipresident Erik Røste er glad for det videre samarbeidet med NRK

- Vi er veldig godt fornøyd med å fortsette det utmerkede samarbeidet med NRK i en ny periode. Norges Skiforbund og NRK har sammen formidlet svært mange fantastisk flotte skiopplevelser til det norske folk, sier Røste.

Det er det internasjonale rettighetsselskapet Infront som forvalter senderettighetene på vegne av det internasjonale skiforbundet.

- Den langsiktige avtalen med NRK garanterer forutsigbarhet for alle parter – ikke minst for alle som er fan av vintersport. NRK vil gi skisporten stor eksponering og en bredest mulig dekning, sier Bruno Marty som har ansvaret for medierettighetene til vintersport hos Infront.

Marienlyst, 2. november 2015

Strategi/Kommunikasjonsavdelingen, NRK