Hopp til innhold
Info fra NRK

Skal lede MGP i jubileumsåret

Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh skal lede Melodi Grand Prix når TV-programmet fyller 60 år neste år.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase.

Foto: NRK

De tre programlederne skal lede fem direktesendte delfinaler med start 11. januar, i tillegg til den store finalen i Trondheim 15. februar.

Ronny Brede Aase

Ronny Brede Aase.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Etter å ha vært programleder for P3morgen i 10 år, er det nå klart hva Ronny Brede Aase skal jobbe med på nyåret:

– Det er ekstremt stas å få være med på laget når MGP fyller 60 år. Jeg ser for meg at det blir et fantastisk morsomt jubileum, og jeg drømmer om å formidle entusiasmen jeg føler for MGP til TV-seerne. Jeg elsker MGP. Det er en tradisjon som har stått sterkt hos meg siden jeg var liten. Jeg har vokst opp med å være for liten til å sitte oppe gjennom hele den norske finalen. Kompromisset ble at jeg fikk høre den ferdig på radio i senga da jeg skulle sove, forteller Ronny Brede Aase.

Ingrid Gjessing Linhave

Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: NRK

For Ingrid Gjessing Linhave er programlederjobben for Melodi Grand Prix noe hun har drømt om siden hun var liten:

– Jeg har kassett på kassett med opptak av meg selv som 8-åring, som lager Melodi Grand Prix hjemme i stua, i rollene som både artist og programleder. Alt med MGP fortryllet meg; koristene og særlig Kari Gjærum, sangene, kjolene, koreografien og alle språkene. Endelig skal jeg ta del i MGP på ordentlig! Gleder meg noe helt vilt og særlig til å jobbe med Ronny og Kåre Magnus. Jeg føler meg som verdens heldigste, sier hun.

Kåre Magnus Bergh

Kåre Magnus Bergh.

Foto: NRK

Kåre Magnus Bergh har ledet Melodi Grand Prix siden 2015, og tar dermed fatt på sin sjette sesong. Han har tidligere ledet sendingen sammen med Silya Nymoen (2015, 2016 og 2018), Line Elvsåshagen (2017) og Heidi Ruud Ellingen (2019).

Slik blir Melodi Grand Prix 60 år

Gjennom fem delfinaler skal fire artister fra hver landsdel konkurrere om en plass i finalen. Først ut er Sør-Norge lørdag 11. januar. Deretter følger delfinaler med fire artister i hver fra henholdsvis Øst-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge og Nord-Norge.

De fem artistene som kvalifiserer seg fra delfinalene skal møte fem forhåndskvalifiserte artister i finalen i Trondheim 15. februar.

– Ved siden av våre tre flotte programledere kan vi love fantastiske låter og artister i hver eneste delfinale. Det blir pyro, konfetti og alt annet som hører med når Norges største musikkfest skal arrangeres gjennom seks lørdager, sier MGP-sjef Stig Karlsen. Han kan samtidig melde om at det snart nærmer seg utsolgt til finalen i Trondheim Spektrum.

Artistslipp

De fem forhåndskvalifiserte artistene, samt de fire som deltar i den første delfinalen 11. januar, skal presenteres på en pressekonferanse fredag 3. januar kl 12.30. Deretter slippes det fire nye artister hver mandag fra 13. januar.