NRK Meny
Normal

Sjakk-OL: Verdens største sjakknasjoner samles i Tromsø

For første gang arrangeres Sjakk-OL i Norge, og NRK sender direkte alle spilledagene fra studio i Mack bryggeris gamle produksjonslokaler i Tromsø. Verdens største sjakknasjoner deltar, og fra Norge stiller blant andre Magnus Carlsen og Simen Agdestein.

Sjakk-OL

Sjakk-ekspertene Torstein Bae(ytterst til venstre) og Atle Grønn (ytterst til høyre) loser deg gjennom spennende sjakkpartiet, mens Heidi Røneid er seernes forlengende arm inn i studio. Programleder Ole Rolfsrud (nr 2 fra venstre) har i tillegg invitert mange sjakkentusiastiske gjester.

Foto: NRK

Det er i alt 11 spilledager i perioden 2. til 14. august med rundt seks timers sending spilledagene, fordelt på NRK1 og NRK2.

Det spesielle med OL er at spillerne spiller på lag, fire deltakere på hvert lag. På det norske laget i Åpen klasse finner vi blant andre Magnus Carlsen, Simen Agdestein og Jon Ludvig Hammer. Norge har aldri hatt et sterkere lag, og det er knyttet stor spenning til hvordan nordmennene vil gjøre det på hjemmebane.

Fra utlandet deltar store sjakknasjoner som Russland, Ukraina, Frankrike, Ungarn, USA, Kina, Aserbajdsjan m.fl, og kjente sjakkspillere som Vladimir Kramnik, Alexander Grischuk, Levon Aronian, Peter Leko, Judith Polgar og mange flere kommer for å representere sitt land.

Sendingene følger 12 partier; førstelaget til Norge i Åpen klasse og kvinneklassen, i tillegg til partiene til noen av lagene som ligger i teten.

Sjakkeksperter og -entusiaster
Sjakk-ekspertene Torstein Bae og Atle Grønn loser deg gjennom spennende sjakkpartiet, mens Heidi Røneid er seernes forlengende arm inn i studio, og sørger for at du får svar på alt du måtte lure på.

Programleder Ole Rolfsrud har i tillegg invitert mange sjakkentusiastiske gjester, som Torhild Widvey, Mads Gilbert og Sigurd Rushfeldt.

Åpningsseremoni 1. august
Kvelden før spilledagene starter, blir det åpningsseremoni fra Skarphallen i Tromsø. Showet varer en time på NRK1 og noen av de beste artistene som Nord-Norge kan by på, står på scenen. Det er blant andre Nord-norsk symfoniorkester, Lisa Stokke, Violet Road og Hekla Stålstrenga.

Så braker det løs lørdag 2. august kl 14.45 på NRK1. De andre dagene starter sendingene kl 13.45, bortsett fra torsdag 14. august som er siste runde i mesterskapet; den dagen begynner sendingen kl 10.45.

Les mer om Sjakk-OL på https://chess24.com/en/olympiad2014

Marienlyst, 29. juli 2014