NRK Meny
Normal

Publikum godt fornøyd

Profilundersøkelsen for 2013 viser at 95 prosent av det norske folk mener at NRK oppfyller sitt oppdrag som allmenkringkaster meget godt. Dessuten sier folk flest at de får mye igjen for lisensen, og at NRK er nyskapende i form og innhold.

P3morgens julefrokost 2013
Foto: Kim Erlandsen

Hvert år blir et bredt sammensatt utvalg spurt om hvordan de opplever NRKs tilbud. 95 prosent mener NRKs målsetning om å sende troverdige nyhets,- informasjons- og dokumentarprogrammer oppfylles meget, eller ganske godt.

Les hele undersøkelsen her .

Fjorårets undersøkelse for 2012 viste en liten nedgang i hvor fornøyd publikum var med NRK på enkelte områder. Nå er resultatene og tilfredsheten med NRK tilbake på 2011-nivået.

Valuta for lisensen
Publikum mener også at NRK i meget stor grad er upartisk og upåvirket og i stor grad formidler norsk kultur og historie. 74 prosent konkluderer med at NRK i stor grad gir valuta for lisenspengene. Samlet sett er 85 prosent av publikum tilfreds med NRKs tilbud på TV, radio, nett og tekst-TV. Ni prosent sier verken eller, mens bare fem prosent sier de er misfornøyde med NRK.