Informasjon fra NRK

Visning

Har du vært på boligvisning? Da vil du kjenne deg igjen i den nye humorserien av og med Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen.

Visning

Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen har laget humorserien Visning hvor seerne får være med ulike karakterer på jakt etter drømmeboligen.

Foto: NRK

Premiere i NRK TV 22 .oktober.

I Visning møter vi det desperate paret som venter barn nummer to, de skuelystne naboene og en ung gutt i etableringsfasen som har med seg faren som alltid finner noe galt. På boligjakt er også det nyetablerte paret med svigermor på slep, og den kyniske pappaen som bestikker alle på visningen for sin bortskjemte datter. Alle har de ett felles mål, nemlig å finne drømmeboligen.

I hver av de åtte episodene er vi med på en ny boligvisning. I alt fra en sentralt beliggende leilighet, et nybygg, et kollektiv til det litt rimeligere huset utenfor byen og huset med de «smarte» løsningene, som eierne selv har stått for.

 Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen i Visning

Det er mange krav som må innfris for at boligen skal være drømmeleiligheten.

Foto: NRK

Har besøkt utallige hjem

Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen står bak serien og spiller også de ulike karakterene seerne møter.

– Vi synes det er fascinerende med folk som skal bruke 5, 10 eller 15 millioner på bolig og hvor kort tid de bruker på å bestemme seg. Man ser boligen én gang, og så hiver man millionene rundt seg. Alle har en strategi for hvordan de vurderer boliger og hvordan de kjøper boliger. Det er de vi forsker på i denne serien. Hvem er alle disse menneskene på visning, undrer Beyer-Olsen.

Ideen kommer fra serieskapernes egne opplevelser de siste to årene.

– Vi har selv kjøpt ny bolig og vært på utallige visninger. Visningsuniverset ekspanderer for hver uke som går, forteller de.

Bilde fra humorserien Visning

Med barn nummer to på vei, er det unge paret lettere desperat etter å få seg ny bolig.

Foto: NRK

Analyserer karakterene

– Vi har studert samtlige som vi har sett på visninger. Sett mer på folk enn boliger. Alle karakterene går gjennom vår egenutviklede GEFF-analyse. Gjenkjennbarhet, egenart, fysiske elementer og faenskapsnivå (følelsesnivå også), sier Beyer-Olsen.

Martin

Det er ikke enkelt å finne den rette boligen.

Foto: NRK

Karakterene er både utspekulerte, desperate, bedrevitende og manipulerende i jakten på boligdrømmen.

– Vi treffer blant annet en helt ny megler, Bent Bø, som titulerer seg selv som Norges ærligste megler, og vil selge leilighetene som de er, med skavanker og rot. Vi blir også kjent med den hyperallergiske, men positive Olle, som er en av de karakterene jeg ler mest av, forteller Mikkelsen.

I serien blir seerne nærmere kjent med karakterene.

– Alle har sin lille historie og fremgangsmåte på visning. Det står masse på spill for alle. Mye spenning. Mye nerver. Mye penger, avslutter serieskaperne.

Fra humorserien Visning

Den rike pappaen går langt for å finne en bolig til sin bortskjemte datter.

Foto: NRK