Informasjon fra NRK

Vikingane. Sesongpremiere!

Uke 44 NRK1 fredag 3. november kl 22.25

Vikingane er en episk og humoristisk dramaserie satt i vikingtiden. Året er 791 og vi følger hverdagslivet til vikingene i landsbyen Norheim, et liv preget av maktkamp, skittent spill, død og sjalusi.

Vikingane

Jon Øigarden spiller rollen som Jarl Varg, slu og hensynsløs, men ikke uten sine svake øyeblikk. Nå tørster han etter hevn og armproteser.

Foto: NRK

To måneder er gått siden Orm, Rufus og Liv flyktet fra Norheim med kurs for Roma. Arvid har blitt høvding i byen etter å ha beseiret Jarl Varg, og har stor suksess med plyndringstokt vestover.

Jarl Varg på sin side ligger med brukket rygg, uten hender og uten kartet mot vest. Men suget etter funksjonelle proteser og hevn over Arvid vokser for hver dag som går.

Hele sesong 2 legges i NRK TV fredag 3. november.

Sesong 1

Høvding Olav og vikingkrigerne kommer tilbake fra tokt og har funnet et kart mot en ny verden av rikdom. Med seg har vikingene røvet den dekadente og selvhøytidelige skuespilleren Rufus fra Roma. Orm må vike for sin bror etter å ha vært høvdingevikar uten særlig suksess, mens storkrigeren Arvid har lumske planer for å etablere seg med kone og gård. Det utfordres til kamp i landsbyen Norheim.

Den første sesongen kan ses i NRK TV.

Første sesong startet i år 790, da sjøveien vestover akkurat var funnet. Vikingene tar med seg Rufus, en selvhøytidelig skuespiller fra Roma, hjem til Norge. I landsbyen Norheim starter han sitt liv som trell.

Etter hvert finner Rufus en beundrer og likemann i høvdingens feige og undertrykte bror, Orm. De to tar landsbyen i en ny retning – bort fra tokter og kriger og over til kunst og kultur, mer enn 1000 år før sin tid. Men å prioritere kunst foran krig skal vise seg å by på utfordringer for innbyggerne i den lille vikinglandsbyen.