Informasjon fra NRK

Vigil - premiere!

Når en av mannskapet på ubåten Vigil blir funnet død, må etterforsker Amy Silva bli med ned i dypet for å undersøke dødsfallet. Etter hvert avdekker hun er mørk sammensvergelse. Den britiske thrilleren har premiere på NRK 20. september.

Suranne Jones spiller hovedrollen som politietterforsker Amy Silva i den britiske spenningsserien Vigil.

Suranne Jones spiller hovedrollen som politietterforsker Amy Silva. Hun må bli med atomubåten ned i dypet i jakten på sannheten om et dødsfall om bord.

Foto: BBC / NRK

I denne spenningsserien på seks episoder spiller Suranne Jones hovedrollen som den svært så dyktige, men også skjøre politikvinnen Amy Silva. Amy leder etterforskningen som pågår både under vann og på land. Hun får hjelp av etterforskeren Kirsten Longacre som spilles av Rose Leslie, kjent fra blant annet Game of Thrones.

Rose Leslie som Kirsten Longacre i thrilleren Vigil.

Etterforskeren Kirsten Longacre spilles av Rose Leslie.

Foto: BBC

Etterforskning i dypet

Det skotske politiet får oppgaven med å undersøke dødsfallet om bord på atomubåten Vigil. Etterforsker Amy må gå om bord og bli med på ubåtens videre ferd. Selv om dødsfallet blir hevdet å være et uhell, mistenker Amy at det ligger noe mer bak. Men mannskapet står sammen og gjør Amys etterforskning vanskelig. Hun føler seg motarbeidet, og er usikker på hvem hun kan stole på.

Vigil. Atomubåt og helikopter

Et helikopter bringer etterforskningsleder Amy Silva ut til ubåten Vigil.

Foto: BBC

Etterforskningen fører til at det skotske politiet og Amy havner i konflikt med både den britiske sikkerhetstjenesten og Marinen. Amy opplever press fra alle kanter. I denne svært spente situasjonen blir hennes autoritet svekket. Samtidig må Amy håndtere sine egne personlige traumer og tap.

Suranne Jones spiller hovedrollen som politietterforsker Amy Silva i den britiske spenningsserien Vigil.

Nede i dypet må Amy ikke bare forsøke å finne ut av dødsfallet om bord, men også finne ut av sine egne problemer.

Foto: BBC / NRK

På land finner Kirsten ut at det har vært en feide mellom mannskapet på Vigil.

Undersøkelsene fører helt til toppen av skotsk politikk, og etterforskerne mistenker at det foregår en sammensvergelse som kan true rikets sikkerhet.

Tv-serien Vigil tar seerne med dypt ned i det kullsvarte Atlanterhavet og til verdens politiske skyggeside, hvor morgendagens konflikter allerede pågår.

Martin Compston spiller i den britiske spenningsserien Vigil som sendes på NRK.

Mannskapet på Vigil står sammen og gjør etterforskningen vanskelig. Martin Compston spiller rollen som Craig Burke.

Foto: BBC / NRK

Teamet bak serien

Vigil er en stor satsning fra BBC og er laget av World Productions og det prisvinnende teamet som står bak tv-seriene Line of Duty og The Pembrokeshire Murders som begge er sendt på NRK, og serien Bodyguard. Tom Edge (The Crown, Judy, Strike), som både er serieskaper og har skrevet manus, har fått med seg Ed Macdonald (The End Of The F***ing World) and Chandni Lakhani (Dublin Murders) til å skrive serien.

Regissører er James Strong (Broadchurch, Liar) and Isabelle Sieb (Shetland).
I de sentrale rollene er blant andre Suranne Jones (Gentleman Jack, Doctor Foster), Rose Leslie (Game of Thrones, The Good Fight), Shaun Evans (Endeavour, Whitechapel), Martin Compston (Line of Duty) og Paterson Joseph (The Leftovers, Peep Show).

Suranne Jones under innspillingen av Vigil.

Surann Jones under innspillingen av Vigil.

Foto: BBC

.