NRK Meny
Normal

Victoria – premiere

Uke 45 NRK1 søndag 13. november kl. 21.15

Unge Victoria blir dronning av Storbritannia som uerfaren 18-åring. TV-serien følger henne fra hun overtar tronen til de første årene som kone, mor og overhode for et helt imperium.

Victoria

Jenna Coleman har hovedrollen i kostymedramaet om den unge dronning Victoria.

Foto: ITV Global Entertainmen

Det overdådige kostymedramaet tegner et levende portrett av dronningen som satt på tronen i Storbritannia i 63 år. Victoria var den lengst regjerende kvinnelige monark i verden frem til 2015. Da hadde dronning Elisabeth regjert lenger.

Gjennom åtte episoder følger vi livet ved det kongelige hoff fra de øverste sirkler til tjenerskapet i kjelleren. Det er en historie om lidenskapelige affærer, maktkamper og ugjengjeldt kjærlighet. I sentrum av det hele står den nye dronningen – en sterk, kompleks og sta ung kvinne som skal forsøke å bli et overhode for hele Storbritannia.

Victoria (ep. 4)

Victoria (Jenna Coleman) er en viljesterk ung kvinne som blir dronning når onkelen hennes dør.

Foto: ITV

Jenna Coleman, kjent fra Doctor Who, spiller den unge Victoria som i 1837 overtar tronen etter sin onkel. Rufus Sewell spiller statsminister Melbourne, mens Tom Hughes spiller prins Albert, som etterhvert blir Victorias ektemann.

Victoria

Victoria (Jenna Coleman) er bare 18 år da hun må vise at hun duger som dronning. Men hun har levd et beskyttet liv og er avhengig av råd og støtte fra statsminister Melbourne (Rufus Sewell)

Foto: ITV Global Entertainment

Handlingen

Alexendrinas liv endres totalt når hun 18 år gammel skal bli dronning. Hun kan ikke lenger leve tilbaketrukket i slottet Kensington Palace. Hun tar navnet Victoria og avviser umiddelbart morens ambisiøse rådgiver Conroy som forsøker å regjere gjennom henne. I stedet velger hun å stole på den kloke statsminteren Melbourne.

Men den uerfarne Victoria gjør tabber når hun forsøker å overbevise sine fiender om at hun er i stand til å regjere. Feilene hun gjør, fører til skandale.

Victoria

Jenna Coleman spiller for første gang i sin karriere en historisk karakter.

Foto: ITV Global Entertainment)

Melbourne blir hennes viktige støttespiller og venn, helt frem til hun forelsker seg i prins Albert. Da må de sterke båndene til statsministeren brytes.

Ekteskapet viser seg også å by på utfordringer, og selv om Victoria og Albert inngår en sterk union, preges også forholdet av stormfulle maktkamper.

Victoria

Victoria (Jenna Coleman)forelsker seg i sin tyske fetter Albert (Tom Hughes), de gifter seg og får sterke følelser for hverandre.

Foto: Gareth Gatrell / ITV Global Entertainment

.