Verdens beste skijenter (5:7)

Uke 5 NRK1 torsdag 29. januar kl. 20.15

Få toppidrettsutøvere har opplevd så mye motgang som Astrid Uhrenholdt Jacobsen. I den femte episoden av «Verdens beste skijenter» forteller hun om prøvelsene hun har vært gjennom og hva som har motivert henne til å kjempe seg tilbake.

Verdens beste skijenter (5:7)

Følelsen av at alt klaffer og at kroppen fungerer er et viktigere mål enn seiere og medaljer for Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun har et sjeldent pågangsmot og har gang på gang kommet tilbake etter ulykker og motgang. Her med sin personlige trener Dag Kaas.

Foto: Globus Media

Astrid var bare 20 år da hun forbløffet en hel skiverden ved å ta VM-gull i sprint i 2007. Siden har hun vært gjennom mange opp- og nedturer i karrieren. Hun har vært utsatt for flere stygge ulykker, blant annet i 2009 da hun pådro seg et brudd i ryggen. Og like før OL-åpningen i Sotsji kom beskjeden om at hennes halvannet år yngre bror var død.

Hva skal til for å komme tilbake etter slike prøvelser? Er evnen til å vokse av motgang avgjørende for å lykkes som toppidrettsutøver?

Astrid forteller om hva som får henne til å stå på videre, og om hvordan hun og lagvenninnene jobber med motivasjon både i og utenfor skisporet. Vi får også høre om den viktige rollen den kristne troen spiller i livet hennes.

Verdens beste skijenter (5:7)

Troen er en viktig kraft i livet til Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Her i Ris kirke.

Foto: Globus Media

Inspireres av naturen

Kathrine Harsem er nykommer på landslaget. Også hun har sine egne kilder til motivasjon og inspirasjon. En av dem er naturen i og rundt Meråker, bygda der hun har bodd i flere år. Også forholdet til familien hjemme i Bærum er viktig, ikke minst lillesøsteren som har sine egne utfordringer.

Verdens beste skijenter (5:7)

Naturen i Meråker er en inspirasjonskilde for Kathrine Harsem.

Foto: Globus Media