NRK Meny
Normal

Verdens beste skijenter (4:7)

Uke 4 NRK1 torsdag 22. januar kl. 20.15

Hele Norges superstjerne, Therese Johaug, er hovedperson i fjerde episode av «Verdens beste skijenter». Vi får bli med henne på treningsopphold, på sponsoroppdrag og på besøk hos familien hjemme i Dalsbygda.

Verdens beste skijenter (4:7)

Therese Johaug drar til Seiser Alm i Italia sammen med landslagsvenninnen Ingvild Flugstad Østberg,

Foto: Globus Media

Langrenn er selve nasjonalsporten i Norge, og de beste utøverne er ekstremt populære. Med svimlende suksess både som langrennsløper og forretningskvinne, har det å stille opp for sponsorer og media blitt en naturlig del av hverdagen til Therese Johaug.

Verdens beste skijenter

Vi blir med Therese Johaug på fotooppdrag for en sponsor.

Foto: Globus Media

Hvordan finner man balansegangen mellom idretten og det utenomsportslige? Hvor mye kan man stille opp på uten at det går utover resultatene? Vi får et nærmere innblikk i historien rundt Thereses nedtur i sesongen 2009/2010.

Hjem til Dalsbygda

Vi får også bli bedre kjent med Therese helt privat. Vi er med henne når hun reiser hjem til familien i Dalsbygda. Her kobler hun blant annet av ved å dra på fisketur med søsknene Karstein og Veronica.

Vi er også med når Therese rømmer landet om sommeren for å trene i Seiser Alm i Italia sammen med landslagsvenninne Ingvild Flugstad Østberg, broren Karstein og en venninne.

Verdens beste skijenter

Therese Johaug på fisketur hjemme i Dalsbygda sammen med søsknene Karstein og Veronica.

Foto: Globus Media

Om serien

Jentene på det norske langrennslandslaget er hele Norges favoritter. Men hvor godt kjenner vi dem egentlig? I en serie på sju episoder kommer vi tett på skijentene på trening, på samlinger og i privatlivet med familie og venner.

I serien følger vi alle de 11 jentene på landslaget fra juni 2014 fram til nyåret 2015, da de får vite hvem som er tatt ut til Ski-VM i Falun. Det er sesongens store mål for dem alle, men hvem av dem får være med?

Marit Bjørgen og Therese Johaug er i dag de største stjernene, men de andre følger tett bak: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen, Martine Ek Hagen og Kathrine Harsem.

Serien er laget av Globus Media, som også står bak «Sirkus Northug».