NRK Meny
Normal

Verdens beste skijenter (3:7)

Uke 3 NRK1 torsdag 15. januar kl. 20.15

Dronningene av norsk langrenn heter Marit Bjørgen og Therese Johaug. Men landslaget består også av ni andre jenter som alle ønsker å ta over tronen. Heidi Weng er i dag den som står fremst i køen.

Verdens beste skijenter

Tremenningene Heidi Weng (t.v.) og Martine Ek Hagen forteller om en svært konkurransepreget barndom i Enebakk.

Foto: Globus Media

I episode 3 av "Verdens beste skijenter" blir vi kjent med de nye stjernene, og følger dem i rotteracet frem mot VM i Falun.

Hvordan håndterer jentene den sterke konkurransen som er på elitelaget? Hva skal til for å nå helt til topps?

Vi blir ekstra godt kjent med Heidi Weng i denne episoden, både som idrettsutøver og privat. Hele familien Weng er i Norgeseliten i motbakkeløp, og vi blir med dem til NM i Sauda. Vi skal også blir med Heidi på en reklamefotoshoot, der hun må håndtere en ny type oppmerksomhet.

Tremenninger og konkurrenter

Heidi og lagvenninne Martine Ek Hagen er tremenninger. De kan se tilbake på en svært konkurransepreget barndom. Hjemme i Enebakk forteller de om hvordan de har målt seg mot hverandre så lenge de kan huske. I dag er Heidi Weng den av de to som har vært lengst på landslaget, mens Martine er blant nykommerne.

Verdens beste skijenter

Merete Weng (t.v.) forteller om oppveksten med en søster som ikke tålte å tape.

Foto: Globus Media

Om serien

Jentene på det norske langrennslandslaget er hele Norges favoritter. Men hvor godt kjenner vi dem egentlig? I en serie på sju episoder kommer vi tett på skijentene på trening, på samlinger og i privatlivet med familie og venner.

I serien følger vi alle de 11 jentene på landslaget fra juni 2014 fram til nyåret 2015, da de får vite hvem som er tatt ut til Ski-VM i Falun. Det er sesongens store mål for dem alle, men hvem av dem får være med?

Marit Bjørgen og Therese Johaug er i dag de største stjernene, men de andre følger tett bak: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen, Martine Ek Hagen og Kathrine Harsem.

Serien er laget av Globus Media, som også står bak «Sirkus Northug».