NRK Meny
Normal

Verdens beste skijenter (2:7)

Uke 2 NRK1 torsdag 8. januar kl. 20.15

Norges mest populære idrettsutøver, skidronningen Marit Bjørgen, er hovedperson i den andre episoden av "Verdens beste skijenter".

Verdens beste skijenter

Marit Bjørgen forteller om opp- og nedturer i 2. episode av 'Verdens beste skijenter'

Foto: Vegard Breie / Globus Media

Marit er verdens beste langrennsløper gjennom alle tider, og et klart forbilde for de andre på laget.

Vi er med Marit og samboer Fred Børre Lundberg til Toscana, hvor Marit mottar den prestisjetunge Fair Play-prisen.

Verdens beste skijenter

Marit Bjørgen blir tildelt Fair Play-prisen i Toscana.

Foto: Globus Media

Vi får høre Marit selv, trener Egil Kristiansen og tidligere trener Svein Tore Samdal fortelle om Marits tunge nedtur, og vi får vite hvordan hun kjempet seg tilbake igjen til toppen.

I tillegg tar Marit oss med hjem til barndomsbygda Rognes, hvor hun besøker tantebarna sine.

Vi får også vite hva slags liv Marit ser for seg når karrieren en dag tar slutt. Og samboeren Fred Børre Lundberg snakker om livet sammen med Marit og sin kjærlighet til henne.

Om serien

Jentene på det norske langrennslandslaget er hele Norges favoritter. Men hvor godt kjenner vi dem egentlig? I en serie på sju episoder kommer vi tett på skijentene på trening, på samlinger og i privatlivet med familie og venner.

I serien følger vi alle de 11 jentene på landslaget fra juni 2014 fram til nyåret 2015, da de får vite hvem som er tatt ut til Ski-VM i Falun. Det er sesongens store mål for dem alle, men hvem av dem får være med?

Marit Bjørgen og Therese Johaug er i dag de største stjernene, men de andre følger tett bak: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen, Martine Ek Hagen og Kathrine Harsem.

Serien er laget av Globus Media, som også står bak «Sirkus Northug».