NRK Meny
Normal

Verdens beste skijenter (1:7)

Uke 1 NRK1 torsdag 1. januar kl 21.05

Jentene på det norske langrennslandslaget er hele Norges favoritter. Men hvor godt kjenner vi dem egentlig? I en serie på sju episoder følger vi tett på skijentene gjennom et drøyt halvår. Vi får bli med dem på trening, på samlinger og i privatlivet med familie og venner.

Verdens beste skijenter

Gjennom sju episoder følger vi de 11 jentene på langrennslandslaget. F.v. Maiken Caspersen Falla, Marthe Kristoffersen, Kristin Størmer Steira, Celine Brun-Lie, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Martine Ek Hagen, Kathrine Harsem, Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Foto: Globus Media

I «Verdens beste skijenter» følger vi alle de 11 jentene på landslaget fra juni 2014 fram til nyåret 2015, da de får vite hvem som er tatt ut til Ski-VM i Falun. Det er sesongens store mål for dem alle, men hvem av dem får være med?

Marit Bjørgen og Therese Johaug er i dag de største stjernene, men de andre følger tett bak: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen, Martine Ek Hagen og Kathrine Harsem.

Verdens beste skijenter

Therese Johaug, Marit Bjørgen og de ni andre jentene på langrennslandslaget blir fulgt tett både sportslig og personlig i serien 'Verdens beste skijenter'.

Foto: Vegard Breie / Globus Media

Bak lukkede dører

Det er et ubestridt faktum at Norge har verdens beste langrennsjenter. De er landslaget som alle ønsker å kopiere. I årevis har de holdt media på armlengdes avstand, men i denne serien skal vi få være med bak dører som ellers har vært lukket.

I første episode får vi vite hva laget gjorde for å reise seg etter VM i Liberec i 2009, som ble en nedtur av de sjeldne. Etter mesterskapet tok de grep, og siden har de vært suverene.

Vi er med når lagets to tillitsvalgte, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, trommer sammen alle utøverne til internt løpermøte. Vi får se hvordan jentene ved hjelp av coach Liv Hemmestad forbereder seg på eventuelle skuffelser gjennom sesongen. Og hvordan bygger jentene laget når hver enkelt av dem helst vil være den aller beste?

Verdens beste skijenter (1:6) VERDENS BESTE SKIJENTER

I den første episoden blir vi ekstra godt kjent med Ingvild Flugstad Østberg (24). Hun har et nært forhold til bestemoren sin, Valborg Østberg, en av pionerene i norsk kvinnelangrenn på 1960-tallet. Mye har forandret seg siden de såkalte 'jentut'n' måtte kjempe for å få gå offisielle langrennsløp.

Foto: Globus Media


I denne første episoden blir vi ekstra godt kjent med Ingvild, og vi er med på overraskelsesfest når Therese fyller 26 år.

Bak serien står Globus Media, som også har laget serien «Sirkus Northug».