NRK Meny
Normal

Verdens beste pappa - Premiere!

Uke 10 NRK1 mandag 7. mars kl 19.45

Det er ingen grenser for hvor mange spørsmål som dukker opp når du sitter med ansvaret for et lite menneske. Din nye tilværelse som småbarnsfar har begynt. Hva skal egentlig til for å bli verdens beste pappa – for dine egne barn?

Verdens beste pappa

Programleder Lars Karelius Noer.

Foto: Halvard Jakobsen/NRK

I «Verdens beste pappa» utforsker trebarnsfar og programleder Lars Karelius Noer papparollen.

Med seg på laget har han seks vanlige fedre med utfordringer alle foreldre kan kjenne seg igjen i. De får møte to eksperter på barneoppdragelse, som deler sin kunnskap og erfaring om det å være en god nok pappa.

Ekspertene får se opptak av hvordan deltakerne løser vanlige hverdagsutfordringer hjemme, og gir både praktiske og personlige råd.

Forvirrende
En av ekspertene er Dora Thorhallsdottir - familieterapeut, pedagog og foredragsholder. I sin jobb møter hun både foreldre og barnehageansatte, og hun er spesielt interessert i den nye papparollen.

Verdens beste pappa VERDENS BESTE PAPPA

Familieterapeut Dora Thorhallsdottir hjelper fedrene med deres hverdagsutfordringer.

Foto: Halvard Jakobsen/NRK

– Jeg tenker at det er veldig forvirrende for mange fedre å være forelder i dag, fordi det finnes så utrolig mange løsninger på hvordan du skal møte barn. Og så er det mange som mangler gode forbilder. Jeg møter mange fantastiske fedre, men opplever også at mange er veldig usikre.

Usikkerhet og klare rammer
I første episode møter vi Tom André, far til Tomine (2). Da han ble far for første gang, fikk han igjen pubertetsusikkerheten sin. Han ønsker at datteren skal få være barn så lenge som mulig, og vil ikke bli den strenge farsfiguren som sier "nei" og "hør på meg". Men hva er egentlig best for toåringen?

Når han skal gjøre henne klar for å gå i barnehagen, tar de seg veldig god tid. Det ender med at både samboeren Linda og lille Tomine maser om at det er på tide å dra.

Verdens beste pappa VERDENS BESTE PAPPA

Pappa Tom André vil ikke være streng mot datteren Tomine.

Foto: Skjermdump / NRK

Barnehagelæreren Sondre Harvik Bjaberg råder Tom André til å sette klarere rammer for Tomine. Det får det til å bruse i blodet til Tom André, men han gjør likevel et forsøk på å følge rådene.