Hopp til innhold

Venn i døden (8:8)

Uke 18 NRK3 onsdag 29. april kl 21.25

Ola Tomter Kyrkjebø (24) mistet moren sin i tsunamien i 2004. Han og bestevennen Martin snakket aldri om det som hadde skjedd. I ettertid har Martin følt at han burde gjøre noe annerledes for å støtte vennen sin. De to møtes i siste episode av "Venn i døden".

Venn i døden

Da moren døde, ville ikke Ola snakke om det. Ti år senere forteller han hvordan han taklet sorgen de første ni årene og hvordan han har det nå.

Foto: Kim Erlandsen/ NRK

I serien "Venn i døden" har Martin blitt kjent med unge mennesker som har mistet noen de er glad i. I kveld er det klart for siste episode, og nå håper Martin at han klarer å være en bedre venn for Ola.

"Mamma kom ikke hjem"

I 2004 var Ola, moren, faren og broren hans på ferie i Thailand. Bare tre av dem kom hjem igjen til Norge.

Ola taklet sin egen sorg på en helt annen måte enn sin eldre bror Simen og far Steinar. Simen og Steinar skrev boken «Mamma kom ikke hjem» hvor de fortalte åpenhjertig om sine erfaringer fra Thailand og sorgen de bar på. Når faren og broren til Ola begynte å snakke om moren hjemme, pleide Ola å gå på rommet sitt.

Martin og Ola reiser til Hovseter/ Holmenkollen der de er oppvokst. Hjemme hos Ola ser de gjennom fotoalbumene moren til Ola lagde. Sammen med faren til Ola snakker de om hvordan far og sønn på veldig forskjellig måte taklet Heidis bortgang.

De to bestevennene drar sammen til premieren på dokumentarserien som Martin har laget. Der får Ola møte alle de andre medvirkende som Martin har møtt gjennom serien, og Martin holder en tale til Ola.

Om serien:

I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold.

De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin.

Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i.

I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.

Venn i døden

Ola og Martin har kjent hverandre siden de var små. I siste episode av 'Venn i døden' snakker de for første gang sammen om da Olas mor døde.

Foto: Jonas Jerimiassen Tomter/ NRK