Venn i døden (7:8)

Uke 17 NRK3 onsdag 22. april kl 21.30

Alis bestevenn, Jonas, døde da de var sammen på en fest. Hvordan kommer man seg videre i sorgen når man samtidig må bearbeide minnene om en dramatisk hendelse?

Venn i døden (7:8)

Etter at kameraten døde, var Ali mye på graven hans. - Jeg snakker mye til Jonas, men jeg vet jo at jeg aldri vil få noe svar.

Foto: Kim Erlandsen/ NRK

Ali og Jonas var sammen på hjemme-alene-fest. Ali var like i nærheten da Jonas, etter en krangel med en annen festdeltaker, ble slått i halsen med et glass. Jonas ble båret inn i baksetet på en politibil. Ali og storebroren hans, Abbas, ble med for å hjelpe.

Sammen med vennene dagen etter får Ali beskjeden om at Jonas er død. – Det var som om hele verden sto helt stille, jeg fikk ikke til å si noe eller bevege meg, forteller Ali.

Programleder Martin blir med Ali hjem til huset der Jonas bodde. Rommet på loftet over garasjen står alltid åpent for vennene til Jonas. Etter at Jonas gikk bort, har vennegjengen blitt enda tettere og funnet mye trøst i hverandre.

Martin blir også med og møter Alis bror, Abbas og resten av Alis familie.

Om serien:

I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold.

De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin.

14 år gammel opplevde programleder Martin Melvold at bestevennen Ola mister moren i tsunamien i Thailand. Når kameraten kommer hjem, klarer ikke Martin å snakke med ham om det som har skjedd. Siden har døden blitt noe usagt de to imellom.

Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i.

I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.