NRK Meny
Normal

Venn i døden (4:8)

Uke 13 NRK3 onsdag 25. mars kl 21.30

Najas far døde av en overdose. Hvordan er det å sørge over noen du har et komplekst forhold til? Og hvordan er det å tilsynelatende være alene i sorgen?

Venn i døden (4:8)

Naja Søtje er 28 år og bor i Oslo.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter/ NRK

Programleder Martin og Naja møtes hjemme hos Naja. Der får Martin se tingene hun har tatt vare på etter faren, og alle brevene hun har sendt han. Naja forteller om en dør faren har gjort om til en collage som hun har tatt vare på. Døren ligger på lager i Skagen, og Naja vil gjerne ha den hjemme hos seg i Oslo.

Naja og Martin reiser til Skagen for å hente døren. Der møter de Najas bestevenn Laura og hennes stemor Oddbjørg. De er som en ekstra familie for Naja, og har vært veldig viktig for henne i sorgen.

Naja forteller Oddbjørg at hun var den eneste som fortsatte å spørre hvordan det gikk i lang tid etter farens dødsfall, og hvor mye det har betydd for henne.

Martin blir også med til stedet faren er gravlagt.

Om serien:

I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold.

De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin.

14 år gammel opplevde programleder Martin Melvold at bestevennen Ola mister moren i tsunamien i Thailand. Når kameraten kommer hjem, klarer ikke Martin å snakke med ham om det som har skjedd. Siden har døden blitt noe usagt de to imellom.

Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i.

I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.