Informasjon fra NRK

Vanity Fair (1:7) - Premiere!

Uke 37 NRK1 søndag 16. september kl. 21.25. Første episode blir tilgjengelig i NRK TV samme dag.

Becky vokser opp i den fattige delen av London. Hun ønsker seg et annet liv, og gjennom vennskapet med velstående Amelia begynner fattigjenta å klatre oppover den sosiale rangstigen.

Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

Første sesong av den britiske TV-serien "Vanity Fair" hadde premiere på ITV den 2. september i år og vises på NRK fra 16. september.

Den britiske dramaserien om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharp bygger på 1800-tallsklassikeren «Vanity Fair» av William Makepeace Thackeray.

Med napoleonskrigene som bakteppe følger vi Becky gjennom sju episoder. Med sjarme, stahet og snedige taktikker utfordrer hun et samfunn gjennomsyret av sterke klasseskiller og strenge normer. På veien etterlater hun seg knuste hjerter og gruslagte liv.

Olivia Cooke, kjent i rollen som Emma Decody fra TV-serien «Bates Motel», spiller hovedrollen som Becky Sharp, mens Claudia Jessie spiller venninnen Amelia Sedley.

Amelia og Becky i Vanity Fair

Den velstående Amelia Sedley (Claudia Jessie) (t.v) føler omsorg for den fattige og foreldreløse Becky Sharp (Olivia Cooke) og lar henne flytte inn hos seg og familien.

Foto: ROBERT VIGLASKY / ITV

Første episode

Becky blir tatt under vingene av Amelia Sedley, datter av en rik aksjemekler.

De to unge kvinnene knytter et tett vennskap, men mens Amelia drømmer om å leve i et lykkelig ekteskap, har Becky et sterkt ønske om å komme seg opp og fram. Hun utnytter enhver mulighet for å virkeliggjøre målet om å karre til seg en høyere posisjon i sosieteten.

Snart peiler hun seg ut Amelias bror som sin framtidige ektemann. Men planen slår feil, og hun ender i stedet opp som guvernante i et dystert herskapshus i Hampshire

Becky og Jos i Vanity Fair

Beckys øyne ser raskt en potensiell ektemann i venninnens bror, Jos Sedley (David Fynn).

Foto: ROBERT VIGLASKY / ITV