Informasjon fra NRK

Uten pappa (1:5) - Premiere!

Uke 39 NRK TV mandag 24. september kl 06.00. Uke 40 NRK1 torsdag 4. oktober kl. 22.15.

Kan man skape en relasjon til sin egen far i voksen alder selv om han aldri var til stede i barndommen? Det skal Mikkel Niva finne ut i serien «Uten pappa». Alle fem episodene kommer samtidig i NRK TV 24. september.

Faren til Mikkel dro til utlandet da Mikkel var to år. Nå, i en alder av 29, har Mikkel innsett at han har undertrykt en del tanker og følelser om det å ha en fraværende far. "Hvorfor klarte han ikke å være pappaen min?'', lurer han på. De to har nesten ikke hatt kontakt siden Mikkel var 15 år.

Mikkel sammen med rapperne

Mikkel møter de tre artistene Arshad Maimouni, Pasha og Linda Vidala. Alle har laget låter om det å vokse opp med fraværende foreldre.

Foto: Skjermdump / NRK

Mikkel snakker med kompisen Harald Eia, som sier at Mikkel må møte faren sin for å konfrontere tomheten han kjenner på. På sin ferd treffer Mikkel mange som har opplevelser som ham selv, blant andre rapperne Linda Vidala, Arshad Maimouni og Pasha. Alle har laget musikk om oppveksten med fraværende foreldre, heller enn å måtte snakke om følelsene. De får også Mikkel til å teste hvordan det er å utrykke tankene sine med noen vers i studio, under artistnavnet «Unge Ingefær».

Mikkels danske farmor har alltid vært en trygg og god støtte for ham i oppveksten, men nå advarer hun Mikkel om at han kan bli skuffet om han søker hele sannheten. Da Mikkel endelig tar mot til seg og ringer faren, vet han ikke om ønsket om en gjenforening er gjensidig. Skal Mikkel endelig få muligheten til å stille faren spørsmålene han har gått og grublet på i alle disse årene?

I «Uten pappa» prøver Mikkel på sin egen sjarmerende, ærlige og humoristiske måte å finne ut om han og faren kan ha et ekte far-sønn-forhold.

Mikkel Niva

Det er først de siste årene at Mikkel har blitt klar for å finne ut hva det har gjort med ham at faren ikke var til stede for ham i oppveksten.

Foto: Kim Erlandsen / NRK