NRK Meny
Normal

Ut i naturen: Skogsvandreren

Uke 12 NRK1 tirsdag 18. mars kl 19.45

Den som velger å gå utenom stier og fotefar i en gammel skog, kan støte på mange hemmeligheter. Kanskje også inne i seg selv?

Ut i naturen: Skogsvandreren
Foto: Jørn Stenersen

Skrim - Sauheradfjella naturreservat på Østlandet er det første skogsområdet som er blitt til under frivillig vern. Området består av alt fra barskog med urskogspreg til gamle ærverdige slåttenger som ennå blir holdt i hevd. Mye av området har en kalkholdig grunn som gir en rik og variert flora. Dyrelivet er også høyst levende med mange av våre vanlige og ikke fullt så vanlige arter.

Akkurat her er Skogsvandreren på tur. Bare han tar seg tid, vil både store og små mysterier åpenbare seg. Han hører skogsfuglspill og hønsehauk, og oppdager en rekke vakre og sjeldne planter. Både små edderkopper, ravn og bever dukker også opp fra sine skjulesteder. Lengst inne i området finner han den trolske barskogen med urskogspreg og et lite tjern. Dette er den typen område han setter størst pris på. Og her kan Skogsvandreren kjenne naturens ro og kjenne seg fullt og helt i ett med seg selv.