Informasjon fra NRK

Unge lovende. Sesongpremiere!

Uke 47 Alle episodene publiseres i NRK TV 23. november kl. 06.00. Sendes også på NRK1.

Det har gått noen måneder siden vi sist forlot Nenne, Elise og Alex, og det har blitt vinter. Oslo er dekket av snø, og folk haster rundt for å gjøre de siste forberedelsene før jul.

Nenne, Elise og Alex er tilbake med fjerde og siste sesong av Unge Lovende.

Nenne, Elise og Alex er tilbake med den nyeste og avsluttende sesongen av «Unge lovende».

Foto: Monster / NRK

Elise har ikke rukket å tenke så mye på jula ennå. Hun gjør de siste forberedelsene til pilotinnspilling, men samarbeidet med Katinka byr på utfordringer. Katinka har en dårlig følelse med materialet de skal spille inn, men resten av produksjonen mener det er for sent å gjøre endringer nå. Elise innser at hele drømmen om en jobb i TV-bransjen henger i en tynn tråd.

Unge Lovende

Elise (Siri Seljeseth) bestemmer seg for å gi kjærligheten en sjanse. Her med Ole (Herbert Nordrum).

Foto: Monster / NRK

Elise sliter også med familien sin, og midt oppe i dramatikken treffer Elise igjen Ole, bartenderen hun har pleid å ha uforpliktende sex med. Når hun plutselig ser en ny side av ham og blir konfrontert med hvorfor hun ikke lar ham bli ordentlig kjent med henne, bestemmer hun seg for å gi ham en sjanse.

Nenne i Unge Lovende

Nenne (Gine Cornelia Pedersen) spiller i monologforestillingen “Rom”, som er basert på hennes egen roman.

Foto: Monster / NRK

Nennes boknyhet

Nenne skriver på en ny bok som handler om barndommen og en traumatisk hendelse som vi foreløpig ikke kjenner til, og som ingen i familien snakker om. Derfor er Nenne spent når hun skal hjem til jul og fortelle faren om boka som snart skal gis ut. Dessverre reagerer faren verre enn fryktet, noe som fører Nenne og faren lenger fra hverandre enn noen gang.

Samtidig treffer hun en mann på jobben som nesten virker for god til å være sann, og Nenne blir nødt til å ta et valg: Skal hun la seg rive med av kjærligheten, ta et oppgjør med far og risikere å bli lykkelig? Eller skal hun nok en gang la seg drive inn i sitt eget destruktive mørke?

Alex' julefeiring i Sandnes

Alex har suksess som programleder i «Uka». Her får hun masse oppmerksomhet, er dyktig i jobben hun gjør og tjener godt. Det er nesten så drømmen om å bli skuespiller er glemt.

På privaten ser også ting lovende ut. Hun er samboer med Karl Erik, en filmfotograf hun møtte på settet til «Uka» i sesong 3, og utad er de et hipt og kult par som begge er up and coming. Karl Erik deler også Alex' ambisjoner om å nå langt i karrieren. Derfor står de overfor et dilemma når Karl Erik får tilbud om en jobb og ikke kan reise til Sandnes for å feire jul med Alex.

''Uka'' med Alexandra Gjerpen

Alex (Alexandra Gjerpen) nyter oppmerksomheten og kjendisstatusen som programleder i "Uka".

Foto: Monster / NRK

Og det er mens Alex er i Sandnes at hun treffer sin mangeårige eks-kjæreste Kimmo, og gamle følelser vekkes til live. Nå må hun finne ut av hva hun vil i livet, og hva som faktisk gjør henne lykkelig.