Hopp til innhold

Ulven kommer

Hollys siste skolestil får skolen til å rope varsko. Men hvor mye av det hun skriver er sant?

Ulven kommer - stemningsbilde - NRK TV
Foto: Michella Bredah/DR

14 år gamle Holly har skrevet en skolestil hvor hun i detalj beskriver stefarens voldelige oppførsel. Hun hevder at hun og lillebroren blir utsatt for stefarens grove vold.

Rapporten fra Hollys skole lander på pulten til kommunens beste sosialrådgiver, Lars Madsen. I møtet med en livredd Holly blir han raskt overbevist om at det må iverksettes tiltak umiddelbart. Bare i løpet av få timer lykkes han med å få plassert Holly og hennes lillebror, Theo, til et beredskapshjem.

Foreldrene avviser at anklagene har noe grunnlag i virkeligheten og er oppriktig sjokkert over kommunens måte å håndtere saken på. De engasjerer en advokat og anlegger søksmål mot kommunen.

Ulven kommer

Lars Madsen (Bjarne Henriksen) og Holly (Flora Ofelia Hofmann Lindahl).

Foto: Michella Bredah/DR

Lars har nå bare noen få uker på seg til å finne bevis for at stefaren til Holly er voldelig, før det avgjørende møtet i barne- og ungdomskomiteen, hvor det skal avgjøres om barna kan komme hjem igjen eller om de må være i omsorg.

Men det viser deg å være vanskelig for Lars å finne hodet og halen i saken, og sentrale spørsmål dukker opp: Kan man alltid stole på barn? Hvem forteller egentlig hele sannheten?

«Ulven kommer» viser hva en familie vil gjøre for å overleve, og hvor vanskelig det kan være for en sosialarbeider å sikre barnas rett til en god barndom.