Tyskland 83 (3:8 og 4:8)

Uke 49 NRK1 søndag 6. desember kl. 21.35

Moritz får et spesielt oppdrag under en konferanse i Brussel. Han skal forføre en av NATOs sekretærer.

Tyskland 83 (4:8)

Moritz (Jonas Nay) får i oppdrag å forføre NATO-sekretæren Linda (Nikola Kastner).

Foto: Conny Klein / UFA Fiction für RTL

Han lykkes med å få henne til sengs og med å gjemme en mikrofon i skrivebordet hennes.

En ny nyre

Hjemme i Øst-Tyskland trenger hans mor Ingrid en ny nyre. Moritz'/Martins tante Lenora tar en blodprøve av ham for å se om han kanskje kan gi moren en nyre.

Annett, Martins kjæreste, flytter inn hos sin kommende svigermor for å ta vare på henne. Da oppdager Lenora at Annett er gravid med Martin.

Tyskland 83 (3:8)

Lenora (Maria Schrader) vil gjeren ha en blodprøve av nevøen Moritz (Jonas Nay) for å se om han kan gi moren sin en ny nyre.

Foto: Conny Klein / UFA Fiction für RTL

En fryktelig felle

Moritz har så langt hatt en strålende start på spionkarrieren, men så blir mikrofonen i Lindas skrivebord funnet. Det skjer samtidig som Linda besøker Moritz i Vest-Tyskland. Nå må han kjempe for å unngå at Linda skal avsløre hans egentlige identitet. Den dystre sannheten om organisasjonen han arbeider for er i ferd med å gå opp for ham, og den en gang så spennende jobben hans fortoner seg stadig mer som en fryktinngytende felle.

Om serien

Året er 1983. Unge Martin Rauch forlater sitt hjem i Øst-Tyskland for å bli spion. Han får ny identitet, og som Moritz Stamm skal han infiltrere den vesttyske hæren.

Slik starter "Tyskland 83", en gripende thriller med varme og humor. Serien forteller om forholdet mellom Øst-Tyskland og Vest-Tyskland under den kalde krigen. Den bruker virkelige hendelser og det kulturelle og politiske klima i Tyskland på 80-tallet som bakteppe.

Tyskland 83 (3:8)

I Brussel holdes en stor NATO-konferanse. Østtysk etterretning er svært interessert i opplysninger og sender Moritz dit for å spionere.

Foto: Conny Klein / UFA Fiction für RTL