Tutankhamon (1:4) - premiere!

Uke 24 NRK1 onsdag 14. juni kl. 21.35

Tørke og kaos råder i Egypt på begynnelsen av 1900-tallet, og en revolusjon er i anmarsj. Bli med på arkeolog Howard Carters søken etter Tutankhamons uoppdagede kongegrav.

Kun lord Carnarvon (Sam Neill) har tro på den unge arkeologen Carter (Max Irons)

Den rike gambleren lord Carnarvon (Sam Neill) er den eneste som støtter den unge arkeologen Carter (Max Irons) i tykt og tynt.

Foto: Joe Alblas

«Tutankhamon» er en historisk dramaserie i fire deler som baserer seg på arkeologen Howard Carters funn av den glemte farao-graven.

På begynnelsen av 1900-tallet er arkeologi forbeholdt de rike. Dette var tidkrevende arbeid som krevde store arbeidsstyrker og mye penger. Howard Carter er langt fra rik, men han har et pågangsmot få kan matche.

De tre hovedrolleinnehaverne

Carter (Max Irons) og Evelyn (Amy Wren) må holde forholdet skjult for Evelyns far, lord Carnarvon (Sam Neill).

Foto: ITV Global Entertainment

Carter er helt overbevist om at det finnes en kongegrav, skjult like under føttene deres i The Valley of the Kings. Dette til tross for at andre arkeologer på samme sted prøver å overbevise ham om at dalen er helt tom og for lengst utgravd.

De fnyser av Carters overbevisning om at dette faktisk er en kongegrav, og avfeier det som ønsketenkning.

Men Carter står på sitt og får den rike investoren lord Carnarvon med på laget. Han er den eneste som støtter hans drøm med både oppmuntring og penger. Mellom dem oppstår et helt unikt vennskap. Men utbruddet av første verdenskrig setter Carters planer på pause.

Det blir ikke bedre når den unge arkitekten forelsker seg i lord Carnarvons datter, et forhold som ikke tåler dagens lys. Carter og Evelyn må holde forholdet skjult - ingen kan vite at en rik arving og en mann fra enkle kår har varme følelser for hverandre.

Forbudt kjærlighet

Når krigen er slutt, fortsetter Carter jakten etter den forsvunne graven. Når lord Carnarvon kommer for å sjekke fremgangen i Valley of the Kings, har han også med seg sin datter Evelyn. Lady Evelyn Carnarvon deler Howards fascinasjon for Egypt, og det blir starten på kjærlighetsforholdet, som er dømt til å mislykkes.

Prosjektet begynner å bli langvarig, og mye står på spill ettersom Carnarvon nå er på randen av personlig konkurs. Carter er fast bestemt på å fortsette med eller uten Carnarvons hjelp og vurderer å selge alle sine eiendeler for å finansiere utgravingen videre.