Hopp til innhold

Trond Giske – Makta rår

Norges mest omtalte #metoo-sak. I en liten, rød campingvogn prøver Trond Giske å gjøre comeback. Håvard Bustnes følger ham gjennom to turbulente år.

Trond Giske foran presse

Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår» tar oss gjennom Giskes politiske karriere.

Foto: Håvard Bustnes / Storytelling Media, UpNorth.

Det er over 20 år siden filmskaper Håvard Bustnes for første gang begynte å tenke på å lage en film om Trond Giske, en av Norges mest lovende unge politikere. Ideen var å filme fram til han kanskje ble statsminister, men han svarte aldri på henvendelsen.

Trond Giske fortsatte klatringen på den politiske karrierestigen. Alle snakket om hans suksess og store politiske talent, men så begynte det å gå rykter om upassende «damehistorier».

Et voldsomt mediepress, varsler, videolekkasjer og påstander om maktkamp leder til at Giske trekker seg som nestleder i Ap.

Hvordan kunne det ha seg at det stadig vekk dukket opp nye historier? Og hvordan kunne historiene fortsatt ignoreres og varslene bagatelliseres?

Trond Giske sitter foran en rød camingvogn.

Filmen følger Trond Giske når han reiser rundt for å forsøke å gjenreise karrieren.

Foto: Håvard Bustnes / Storytelling Media, UpNorth.

Etter at media publiserte de første anklagene mot Trond Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere responderte Giske og var villig til å treffes. Og Bustnes blir med Giske i det han starter sitt politiske comeback, reisende rundt i Trøndelag med en rødmalt campingvogn for å møte støttespillere.

«Trond Giske – Makta rår» gir et unikt innblikk Norges mest omtalte #metoo-sak. Det er en film om hvordan makt gjør blind, og hvor lett det er for makthavere å bevare konsensus gjennom fortielser og taushet.