Torpedoer (1:6)

Uke 49 NRK1 mandag 1. desember kl. 21.30

Fengselsfuglen Sonny har lovet sin nye samboer å aldri involvere seg i noe kriminelt igjen, men det blir vanskeligere å holde løftet enn han trodde.

Torpedoer

Torkel Petersson spiller hovedrollen som Sonny (t.v), mens Leo Razzak er gangsteren Nima.

Foto: TV4

Hovedpersonen i denne svenske dramaserien er 50 år gamle Sonny. Han har nettopp sluppet ut av fengsel etter å ha sonet seks år for et bankran.

Mens han satt inne, innledet han et hemmelig forhold til sin kontaktperson Camilla. Nå vil han at de to skal starte et nytt liv - og virkelig leve ut middelklassedrømmen.

Det første de gjør er å kjøpe et hus sammen. Men huset viser seg å ha et stort oppussingsbehov, og det hele blir fort mye dyrere enn de hadde regnet med.

Et annet problem for Sonny er å skaffe seg jobb. Det viser seg at det ikke er så mange som tør å ansette en gammel fengselsfugl.

Sonny blir tvunget til å tenke alternativt. Han oppsøker sin gamle arbeidsgiver, gangsterkongen Csaba, for å ta noen oppdrag. Det er bare i en overgangsperiode, tenker Sonny, og holder sin nye jobb hemmelig for samboeren Camilla.

Annerledes vinkling
– Vi får alltid se kriminaldramaer gjennom politiets øyne, men med "Torpedoer" bytter vi perspektiv og får i stedet følge to gangstere. Gjennom dem ser vi at livet som kriminell er minst like komplisert som for alle oss andre, sier Jakob Ström.

Han har sammen med Felix Herngren regissert den nye TV-serien som starter på TV4 to uker før den sendes på NRK.

Første episode

Sonny slipper ut fra fengselet, og nå vil han flytte sammen med sosionomen Camilla i det som for dem er drømmehuset.

Men da et annet bud på huset truer boligdrømmen, blir Sonny desperat.

Han tar kontakt med sin gamle ranskompis Göran for å kreve sin halvdel av utbyttet fra ranet.