NRK Meny
Normal

Tore på sporet - Høst 2015 (6:8)

Uke 51 NRK1 lørdag 19. desember kl 20.55

Lina Nordam fra Fredrikstad ble født i Jerusalem og bodde det første året av sitt liv i Ramallah før hun flyttet til Norge med sin norske mor. 30 år senere starter jakten på Linas palestinske familie sammen med Tore på sporet.

Tore Strømøy tar Lina Nordam med til Israel.

Tore Strømøy tar Lina Nordam med til Israel og prøver å finne hennes palestinske søsken og far.

Foto: NRK

Lina Nordams mamma dro til Ramallah på Vestbredden for å jobbe som sykepleier. Her møtte hun en palestinsk fembarnsfar som hun forelsket seg i. De to ble gift, og i 1984 ble datteren Lina født.

Da Lina Nordam var ett år gammel bestemte hennes mamma seg for å flytte hjem til Norge. Det var siste gang Lina så sin faren og sine søsknene.

Lina vokste opp som enebarn i Norge. I dag bor hun i Fredrikstad med sine to sønner. Hun har prøvd å finne og få kontakt med faren mange ganger, men har aldri lyktes med å finne dem.

Da hun feiret sin 30-årsdag, bestemte hun seg for å gjøre et siste forsøk på å finne sin palestinske familie. Derfor skrev hun en e-post til Tore på sporet og ba om hjelp.

I lørdagens program får vi se hvordan det gikk da Tore Strømøy prøvde å oppfylle Linas drøm om å se igjen sin pappa og sine søsken.

Om serien

Våren 2016 er det 20 år siden det aller første Tore på Sporet-programmet ble sendt på NRK. Forrige sesong var i 2013. De siste seriene har også vært vist i Sverige, Danmark, Finland og på Færøyene.

Årets serie er den åttende i rekken.