Normal

Tore på sporet - Høst 2015 (5:8)

Uke 50 NRK1 lørdag 12. desember kl 20.55

Da Norges nasjonalmuseum for populærmusikk, Rockheim, manglet informasjon om Norges første kvinnelige rockeartist, Rocke-Lill, tok de kontakt med Tore på sporet.

Åse Marie Amundsen alias Rocke Lill.

Dette er et av de få bilder som finnes av Norges første kvinnelige rockestjerne Åse Marie Amundsen alias Rocke- Lill.

Foto: Privat

På scenen stod Rocke-Lill samtidig som Rocke-Pelle, Per Elvis Granberg og Roald Stensby på slutten av 1950-tallet. Men så ble det stille.

Rocke Lill ble et begrep, og hun deltok i de store konkurransene. Men så forsvant hun helt.

Hvor ble det av Rocke-Lill?

Eller Åse Marie Amundsen som rockejenta fra Stavanger egentlig het. Hun kom til Oslo fra Rogaland og var blant de norske pionerene da rockebølgen flommet inn over landet på 50-tallet.

Norges nasjonalmuseum hadde håp om at Tore Strømøy kunne finne damen, slik at de kunne få komplettert sin 50-talls utstilling

Museet tenkte at Strømøy kanskje kunne hjelpe som en hyggelig vennetjeneste, ikke med tanke om at det skulle bli et TV-program ut av det.

Tore Strømøy hadde ikke lett lenge før han skjønte at dette handlet om så mye. Jakten på Rocke-Lill var snart full av familie, drømmer, savn og rørende møter.

Om serien

Våren 2016 er det 20 år siden det aller første Tore på Sporet-programmet ble sendt på NRK. Forrige sesong var i 2013. De siste seriene har også vært vist i Sverige, Danmark, Finland og på Færøyene.

Årets serie er den åttende i rekken.