Antonio og Gennaro tar oss med på en kulinarisk reise og utforsker hvordan mattradisjonene har endret seg siden de var små. Samtidig lærer de oss å lage retter som hele familien vil elske.
Den hellige familien
Da Antonio og Gennaro var smågutter, var familielivet hellig og skilsmisse forbudt i Italia. Oppskriftene ble overlevert fra mor til datter, og alle kvinner la sin ære i å lage god mat til familien.
I første episode drar de to sjefskokkene til Emilia Romagna, området der parmaskinke og parmesan kommer fra. Her undersøker de om maten fortsatt fungerer som et lim i den italienske familien.
De to herrene møter en kvinne som definitivt har oppdaget at livet dreier seg om mer enn mat, mann og barn. På et datingbyrå undersøker de hvordan dagens kvinner skaffer seg en ektemann uten å kunne lage mat.
Vi få presentert hjemmelagde oppskrifter på innbakt ricotta og en herlig stuing. Gennaro komponerer en forførerisk pudding med sjokolade og amaretto.