To grådige italienere (1:4)

Uke 21 onsdag 21. mai kl. 19.45

Mesterkokkene Antonio Carluccio and Gennaro Contaldo har vært venner og kolleger halve livet. De har begge gjort suksess i England, men nå reiser de tilbake til Italia for å gjenoppdage sitt elskede fødeland. De minnes sin egen barndom og oppdager nye sider ved det italienske kjøkken.

To grådige italienere

De italienske mesterkokkene Gennaro Contaldo (t.v.) og Antonio Carluccio tar oss med på en kulinarisk rundreise i sitt hjemland.

Foto: Freemantle Media Enterprises

Antonio og Gennaro tar oss med på en kulinarisk reise og utforsker hvordan mattradisjonene har endret seg siden de var små. Samtidig lærer de oss å lage retter som hele familien vil elske.

Den hellige familien

Da Antonio og Gennaro var smågutter, var familielivet hellig og skilsmisse forbudt i Italia. Oppskriftene ble overlevert fra mor til datter, og alle kvinner la sin ære i å lage god mat til familien.

I første episode drar de to sjefskokkene til Emilia Romagna, området der parmaskinke og parmesan kommer fra. Her undersøker de om maten fortsatt fungerer som et lim i den italienske familien.

De to herrene møter en kvinne som definitivt har oppdaget at livet dreier seg om mer enn mat, mann og barn. På et datingbyrå undersøker de hvordan dagens kvinner skaffer seg en ektemann uten å kunne lage mat.

Vi få presentert hjemmelagde oppskrifter på innbakt ricotta og en herlig stuing. Gennaro komponerer en forførerisk pudding med sjokolade og amaretto.

Br. matserie. Vennene og sjefskokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo har reist tilbake til Italia for å se hva som har forandret seg på de 40 årene de har bodd utenlands. Er matkulturen i gamlelandet den samme? Ved Emilia Romagna, parmaskinken og parmesanostens distrikt, er de spent på hvordan det står til med familietradisjonene. (Two Greedy Italians) (1:4)