Tilbake til 2000-tallet (1:10) Premiere!

Uke 34 NRK1 onsdag 24. august kl. 19.45

Tilbake til 2000-tallet er slik tittelen antyder en reise tilbake til tiåret da tvillingtårnene raste og terroren tok av. Det var da vi fikk smarttelefoner og Mark Zuckerberg lanserte Facebook som 19-åring. I serien snakker kjente personer om hendelser som har preget samfunnet.

Tilbake til 2000-tallet

Gjennom denne programserien møter vi 30 kjente mennesker som tar oss tilbake til 2000-tallet. Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik medvirker i første episode.

Foto: Karen-Margrethe Baltzrud / NRK

TV-serien på ti episoder tar også for seg karikaturstrid og religiøs oppblomstring, flodbølger og klimatrussler. Vi blir også presentert for sportslige høydepunkter og romantikk. Prinser og prinsesser ble både gift og født.

2000-2009 Fra gasskraftsaken til seier i Eurovision

Episode 1: I første episode møter vi Abid Raja, Kjell Magne Bondevik og Herborg Kråkevik. Det skal blant annet dreie seg om tusenårsskiftet og gasskraftsaken.

Episode 2: 2001. Jens Stoltenberg, Ingvar Ambjørnsen og Solveig Kloppen snakker blant annet om 9/11 terroren, kronprinsbryllupet og Elling-filmen.

Episode 3: 2002. Shabana Rehman, Trond Viggo Torgersen og Kari Traa tar for seg blant annet æresdrap, OL og humor .

Episode 4: 2003. Vi møter Trond Giske, Marie Simonsen og Stian Barsnes Simonsen, og det skal blant annet handle om Irak-krigen, SoMe og ungdoms-TV.

Epiosde 5: 2004. Her møter vi Erna Solberg, Odd Nordstoga og Anette Sagen, og det skal handle om ny leder for Høyre, utvidelse av EU, Facebook og om kvinner i hoppbakken.

Episode 6: 2005. Vi møter Kristin Halvorsen, Anne B. Ragde og Jonna Støme. I denne episoden skal det handle om rødgrønn regjering, Katarina, Google og kjærlighet på TV.

Episode 7: 2006. Siv Jensen, Vebjørn Selbekk og Noman Mubashir snakker om det å si unnskyld, karikaturstrid, terror og ny formann i Frp.

Episode 8: 2007. Her møter vi Siri Kalvig, Aslak Sira Myhre og Ola Thune. Det skal blant annet handle om Klimaåret, nettvett og Litteraturhus.

Episode 9: 2008. Øystein Dørum, Gro Hammerseng-Edin og Line Verndal snakker blant annet om finanskrisen, likekjønnet ekteskapslov og TV-serien "Himmelblå".

Episode 10: 2009. Vi møter Mads Gilbert, Hadia Tajik og Alexander Rybak som blant annet snakker om Gazakrigen, hijab, norsk seier i ESC og Obama som blir tildelt fredsprisen.