Tid til å leve (1:6) Premiere!

Uke 1 NRK1 tirsdag 3. januar kl 19.45

Jørn og Siri flytter fra Harstad til en liten hytte i havgapet i Lofoten. Her skal de leve i pakt med naturen i ett år sammen med sine to små sønner, og kjærligheten skal blomstre. Blir det slik de drømmer om?

Tid til å leve

Familien Hofsø Hjellnes har tatt ett år fri fra det hektiske hverdagslivet i byen. F.v: Jens Arne, Jørn, Siri og Sindre.

Foto: NRK

I løpet av seks episoder følger vi livet til familien Hofsø Hjellnes på øya Store Molla i Lofoten. På det lille stedet Gullvika skal de føle friheten fra bylivets stramme tidsplan; et eventyr de drømmer om å leve ut før sønnene Jens Arne og Sindre kommer i skolepliktig alder.

Familien på fire skal bo i en gulmalt hytte på 30 kvadratmeter; her er ingen naboer, ingen bilvei, skral mobildekning og ingen strøm. De skal høste av naturen og være sikker på at det finnes mat til både dem selv og dyrene hver dag året gjennom. Familien tar nemlig med seg høner til Gullvika, og villsauer får de etterhvert. Hønene vil gi dem egg og villsauene kjøttmiddager.

Jørn og Siri har brukt et år på å planlegge friåret, og før serien starter, har de allerede bygget opp et matlager med tørrmat, hermetikk, sjokolade og potetgull.

I første episode er jubeldagen endelig kommet: Familien laster motorbåten sin full av nødvendige ting og drar av gårde til Gullvika. Der venter hytta, som de har kalt Gulheim, på dem. Det er midt på sommeren, og drømmeåret ligger foran Jørn, Siri, Jens Arne og Sindre.

Får familien tid til å leve? De neste episodene forteller at alt går etter planen utover høsten. Men så blir det mørketid og uventede ting skjer.