The Hit (7:8)

Uke 42 NRK1 fredag 17. oktober kl. 20.05

Maria Haukaas Mittet og DDE skal plukke ut sin nye singel blant 6 ukjente låtskrivere.

The Hit (7:8)

DDE og Maria Haukaas Mittet møtes til duell.

Foto: Line Berre/Julia Naglestad / Montasje - DDE/NRK

Maria Haukaas Mittet debuterte på scenen allerede som 11-åring, da hun fikk tittelrollen i Bryggeteaterets oppsetning av Annie. Etter det har hun hatt flere store roller i både musikkspill og musikaler.

Maria Haukaas Mittet har gitt ut 4 plater, og kommer i høst ut med et helnorsk – nordnorsk – album. Hun har hatt flere hits og etter seieren i den norske finalen i Melodi Grand Prix 2008 ble låten "Hold On Be Strong" en av årets største hits og solgte til platina. Sangen gjorde seg i tillegg bemerket på hitlister i Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige og Tyrkia.

DDE har hatt en stor plass i norsk musikkliv siden starten i 1991. Gutta fra Namsos med brødrene Eskil og Bjarne Brøndbo i spissen, har lenge vært et av Norges mest populære liveband. I tillegg til stor suksess på scener rundt omkring i landet, har samtlige DDE-album (med ett unntak) nådd TOPP 10-plasseringer. De aller fleste nordmenn har vel et forhold til kjempehits som "Vinsjan på kaia", "Rai, rai", "Det går likar no", "Her bli' det liv", Rumpa mi" og "E6" – for å nevne noen.

Kveldens ukjente låtskrivere

Elin Nygård fra Kristiansand (43). Låttittel: «Herfra Til Månen».
Elin jobber som lærer ved Presteheia skole og har mange år bak seg som jazzvokalist. I de senere år har hun jobbet som komponist og tekstforfatter for norske artister. Hun har også vært med på utgivelsen av to barnesangbøker.

Lisa Nybrott fra Hamar (25). Låttittel: «Close to home».
Lisa har snart en master i musikkvitenskap ved NTNU, med sang som hovedinstrument. Hun har også et eget band der hun skriver og synger egne låter.

Per Fredrik Kjølner fra Tønsberg (61). Låttittel: “Precious Mary Wilson".
Per Fredrik deltok i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1994 og 1995. Han har også skrevet den offisielle låten for NM på ski i 2010. Per Fredrik har drevet eget lydstudio i Tønsberg siden 1985.

Jan Tore Befring (33) og Håvard Erle (32) fra Førde. Låttittel: «Damer og solnedgongar».
Jan Tore jobber som billakkerer, skriver musikk og turnerer i helgene. Håvard er ansatt i proffice, men en gang i uken er det øving sammen med Jan Tore og bandet Drusar som fast gitarist. I høst skal de spille inn ny plate.

Nathalie Pedersen fra Vesterålen (17). Låttittel: «Koffør».
Nathalie er skoleelev og spiller og komponerer egne låter. Har har opptrådt rundt omkring i Vesterålsregionen, og vært på audition til Norske talenter og Idol.

Vidar Frydenborg (38) og Geir Michaelsen(42) fra Oslo. Låttittel: "This is our world”. Vidar jobber som produktsjef ved siden av å pleie sin lidenskap for musikk og låtproduksjon. Geir er utdannet malermester, men har de siste årene jobbet med administrasjon og prosjektledelse. De to har spilt i band sammen siden slutten av 1990-tallet og samarbeider om å lage låter i ulike sjangere.

Seerne kan stemme

Seerne får mulighet til å stemme på begge de to låtene artistene har fremført, og spørsmålet er "Hvilken av de to låtene har størst hitpotensiale?"

En låt fra hvert program går videre til den store finalen 24. oktober, der den ultimate hitlåta skal kåres.

Om The Hit

I "The Hit" sitter ikke artistene bak et dommerpanel, men de går mellom seks rom der de ukjente låtskriverne befinner seg, på søken etter sin neste singel. Artistene vet ikke hva låtskriverne vil presentere for dem, og låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil dukke opp i deres rom.

Artistene velger seg to låter hver, og under direktesendingen vil de avsløre hvilken av de to låtene som blir deres neste singel.

Grunnideen i «The Hit» er basert på «The Brill Building»-prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.