NRK Meny
Normal

The Hit (6:8)

Uke 41 NRK1 fredag 10. oktober kl. 20.05

Trine Rein og Alexander Rybak jakter begge på sin nye hit blant kveldens ukjente låtskrivere.

The Hit (6:8)

Trine Rein og Alexander Rybak gir begge ut en ny singel i kveld.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Trine Rein lanserte sitt første soloalbum i 1993, "Finders, Keepers". Det lå øverst på salgslistene i Norge i fem uker og har totalt solgt til 3 x platina. Hvem har ikke et forhold til landeplager som "Just Missed the Train", "Stay with Me Nany" og "Torn"? Albumet gav henne prisen Årets nykommer under Spellemannprisen 1993. Trine Rein ble også svært populær i Japan, hvor nesten to tredeler av totalt ca. 600 000 eksemplarer av det første albumet ble solgt. Hun deltok i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2006 og 2007. I 2011 ga hun ut albumet "Julegaven" med julesanger på norsk og engelsk

Før Alexander Rybak i det hele tatt hadde rukket å bli ordentlig kjent for det norske folk, gikk han hen og vant den internasjonale Grand Prix-finalen med låta "Fairytale". Ingen har noen gang tidligere vunnet med så stor margin som Rybak gjorde i 2009, med 78 prosent høyere poengsum enn låta som kom på andre plass. "Fairytale" ble en verdenshit over natten. Samme år ble han kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen. Året etter vant han den prestisjetunge russiske musikkprisen MUZ-TV som Årets nykommer. Rybak har utgitt 6 album og hatt flere store radio- og listehits.

Kveldens ukjente låtskrivere

Elisabet Mjanger fra Søgne (31) Låttittel: «What I Long For».
Elisabet har drevet med sang og musikk fra hun var liten. Hun har spilt klassisk piano og tatt sangutdannelse. Elisabeth tar nå en bachelor i utøvende rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

Geir Arne Hansen fra Skien (45). Låttittel: “Story Of Love”.
Geir Arne har holdt på med musikk siden han var 12 år. Hovedinstrumentet er sang, men han skriver også låter, for seg selv og andre. Den siste platen hans kom i fjor. Geir Arne jobber som hovedtillitsvalgt i Skien Kommune og som artist.

Harald Tønsager fra Rødberg (67). Låttittel: «Hvit løgn».
Harald er pensjonist. På 1960-tallet var han medlem av bandet Shamrocks. Etter å ha vunnet en stor internasjonal amatørmønstring i Sverige, ble Shamrocks et av få norske band som slapp til i de svenske folkparkene. Medlemmene var på den tiden en gjeng med ungdommer.

Svein Edvardsen fra Hundhamaren (46). Låttittel:“If You Walk Away”. Svein har lang fartstid innen utøvende musikk, låtskriving og produsering. Til daglig jobber han med 3D-animasjon og er med i den nye låtskriverduoen DreamBeam, sammen med Torstein Kollevåg som han også har skrevet låten sammen med.

Haavard Pettersen (42) fra Oslo. Låttittel: “Meant to Be”.
Haavard har sunget og spilt i flere band siden han var 16 år gammel og hadde tidligere en drøm om å bli heltidsmusiker. Haavard har universitetsutdannelse og jobber som lærer ved en ungdomsskole i Oslo.

Cecilie Foss (32) fra Oslo. Låttittel: «The Spell».
Cecilie jobber som lege. Hun har danset og sunget hele livet og jobbet med egen musikk i flere år. Hun elsker å stå på scenen og har gått et år på musikk- og teaterlinje på folkehøgskole.

Seerne kan stemme

Seerne får mulighet til å stemme på begge de to låtene artistene har fremført, og spørsmålet er "Hvilken av de to låtene har størst hitpotensiale?"

En låt fra hvert program går videre til den store finalen 24. oktober der den ultimate hitlåta skal kåres.


Om The Hit


I "The Hit" sitter ikke artistene bak et dommerpanel, men de går mellom seks rom der de ukjente låtskriverne befinner seg, på søken etter sin neste singel. Artistene vet ikke hva låtskriverne vil presentere for dem, og låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil dukke opp i deres rom.

Artistene velger seg to låter hver, og under direktesendingen vil de avsløre hvilken av de to låtene som blir deres neste singel.

Grunnideen i «The Hit» er basert på «The Brill Building» – prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.