NRK Meny
Normal

The Hit (5:8)

Uke 40 NRK1 fredag 3. oktober kl. 20.05

Hvordan går det når A1 og Åge Sten Nilsens Ammunition skal finne sin neste hitlåt blant seks ukjente låtskrivere?

The Hit (5:8)

A1 og Åge Sten Nilsens Ammunitions.

A1 – som i dag består av de to engelske sangerne og musikerne Ben Adams og Mark Read samt vår egen Christian Ingebrigtsen, har en formidabel hitkarriere å se tilbake på. Da deres debutalbum "Here We Come" ble lansert, plasserte hele fire av singlene seg blant de seks beste på de britiske hitlistene. Albumet "The A List" kom året etter, og ble gjennombruddet for bandet. Singlene "Take on Me" og "Same Old Brand New You" nådde begge førsteplass på singellistene både i Storbritannia og i Norge. A1 vant prisen "British breakthrough act" under BRIT Awards i 2001. Bandets tredje studioalbum, "Make it Good" ble gitt ut i 2002 og var mer rockete enn de to foregående. Singelen "Caught in the Middle" nådde andre og tredje plass i henholdsvis Storbritannia og Norge.


Rockeartisten Åge Sten Nilsen har hatt mange jern i ilden gjennom sin varierte karriere. Han slo for alvor gjennom i 2005 som sanger i bandet Wig Wam, der han brukte artistnavnet «Glam». Wig Wam vant den norske Melodi Gand Prix-finalen med låta «In My Dreams» og gjorde stor suksess. Åge Sten Nilsen har spilt The Arbiter i musikalen "Chess" og han har selv satt opp musikkshowet "The Show Must Og On", som er en hyllest til The Queen. Nilsen har også gitt ut flere album, nå sist "SHANGHAIED". Bandet består av Erik Mårtensson, Robban Bäck, Hal Patino, Jon Pettersen og Lasse Finnbråten.

Kveldens ukjente låtskrivere

Aleksander G. Monsen (24) fra Larvik. Låttittel: «I Will».
Aleksander er rytmegitarist i bandet "Vienna Mercury" og jobber som assistent i Barnehage. Han har tidligere jobbet med musikk i utlandet, blant annet som assistent for Sheryl Crows produsent og låtskriver. I fjor vant Aleksander den lokale og regionale finalen i låtskriverkonkuransen Bandwagon med sangen "Oh Man".

Morten Franck fra Oslo (47). Låttittel: “How You Made Me Feel”.
Morten jobber med innkjøp. Han har tatt pianotimer i 10 år, spilt klarinett i korps og sunget i kor i 25 år. Morten er fra Vestlandet og havnet etter studier i Oslo.

Johannes Brun fra Oslo (38). Låttittel: «Searching».
Johannes jobber som frilansskuespiller i TV bransjen. Han begynte å spille klassisk piano da han var syv år gammel, men sluttet da han var seksten og begynte å komponere egne popsanger.

Mathilde Johnson fra Tønsberg (24). Låttittel: “Physical Love”.
Mathilde har vokst opp i en musikalsk familie og drevet med musikk og sang hele livet. En av hovedinteressene ved siden av musikken er dataspill.

Jon Ruder (55) og Christian Svensson (39). Låttittel: «Benefit of Doubt».
Jon kommer fra Oslo og jobber som kommunikasjonsrådgiver i MøllerGruppen. Han har spilt i band siden 1980-tallet og har en solokarriere under navnet Jon Sverre Ruder og er vokalist i bandet Lucifer Was. Christian er svensk, utdannet jazzmusiker og har jobbet som musiker i 15 år.

Runar Bang fra Ålesund (43). Låttittel: “Do You Think About Me Too?”.
Runar jobber som redaktør for barnebladet BARNAS, i Søndagsskolen Norge. Han har spilt i band og skrevet låter siden ungdomsskolen og studert verdensmusikk (etnomusikologi) i Trondheim. Runar ga ut plata "Come With Me Brother" i 2010, og tittellåten kom til finalen i International Acoustic Music Awards. Han har også utgitt tre barnebøker.

Seerne kan stemme


Seerne får mulighet til å stemme på begge de to låtene artistene har fremført, og spørsmålet er "Hvilken av de to låtene har størst hitpotensiale?"

En låt fra hvert program går videre til den store finalen 24. oktober der den ultimate hitlåta skal kåres.


Om The Hit

I "The Hit" sitter ikke artistene bak et dommerpanel, men de går mellom seks rom der de ukjente låtskriverne befinner seg, på søken etter sin neste singel. Artistene vet ikke hva låtskriverne vil presentere for dem, og låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil dukke opp i deres rom.

Artistene velger seg to låter hver, og under direktesendingen vil de avsløre hvilken av de to låtene som blir deres neste singel.

Grunnideen i «The Hit» er basert på «The Brill Building» – prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.