NRK Meny
Normal

The Hit (3:8)

Uke 38 NRK1 fredag 19. september kl. 20.05.

Helene Bøksle og Aleksander With jakter i kveld på hver sin nye hit.

The Hit (3:8)

Helene Bøksle og Aleksander With.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Helene Bøksle er både sanger og skuespiller. Hun skriver det meste av materialet sitt selv i en blandingssjanger mellom folkemusikk, pop og folkrock.
Helene debuterte for et stort publikum allerede som 13 åring, da hun sang under Nobels fredsprisutdeling. Hun platedebuterte i 2009 med "Det hev ei rose sprunge" som solgte til platina. Mange husker sikkert også låta "Natta vi har", som fremdeles spilles på radio

Aleksander Denstad With er artist og låtskriver. Han ble for alvor kjent for det norske folk da han vant "Idol" i 2006, bare 19 år gammel. Trøndergutten, som i dag er 27 år, er en etablert artist og låtskriver og har tre album bak seg samt flere store hits, bl.a. superhiten «A Little Too Perfect». Denne solgte til platina.

Kveldens ukjente låtskrivertalenter

Kamilla Wigestrand fra Asker (16): Låttittel: «Stormy Nights».
Kamilla er skoleelev, spiller fiolin, er selvlært på gitar og har piano som hovedinstrumentet.

Ole Anders Amundsen fra Halden (26). Låttittel: “House on the Prairie”.
Ole Anders jobber som lydtekniker og med musikkundervisning. Han begynte som trommeslager for 11-12 år siden og har spilt og skrevet siden. Han vant Østfold-finalen i Bandwagon 2012.

Bjørn Terje Bråthen fra Rælingen. Låttittel: “Think Me Think You”.
Bjørn Terje driver et booking- og managementsbyrå og har spilt i coverband og rockeband i mange år. Han har gitt ut flere plater.

Ken Ove G. Johansen (31) og Silje Sandanger (30) fra Figgjo. Låttittel: «You».
Ken Ove har drevet med musikk hele livet, jobber som gitarlærer og er primus motor bak soloprosjektet Alien Ken. Silje har skrevet teksten. Hun begynte å skrive låter i 20 årsalderen.

Jens Erik Aasmundseth fra Bergen (27). Låttittel: “There She Goes”.
Jens Erik starter på masterstudier i musikkterapi ved Griegakademiet til høsten. Han har drevet med musikk og spilt gitar siden han var ung. Han har de to siste årene spilt på utesteder og private arrangementer ved siden av studiene.

Harald Austad (34), Krister G. Roang (36) og Ole Morten Aagenæs fra Asker og Bærum. Låttittel: "Ain't Got A Dollar".
De har lang og bred erfaring som musikere, låtskriver og produsenter. Sammen har de produsert beats og låter for blant andre Sirius, Madcon, Jaa9&Onkl P.

Seerne kan stemme

Seerne får mulighet til å stemme på begge de to låtene artistene har fremført, og spørsmålet er "Hvilken av de to låtene har størst hitpotensiale?"

En låt fra hvert program går videre til den store finalen 24. oktober der den ultimate hitlåta skal kåres.


Om The Hit

I "The Hit" sitter ikke artistene bak et dommerpanel, men de går mellom seks rom der de ukjente låtskriverne befinner seg, på søken etter sin neste singel. Artistene vet ikke hva låtskriverne vil presentere for dem, og låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil dukke opp i deres rom.

Artistene velger seg to låter hver, og under direktesendingen vil de avsløre hvilken av de to låtene som blir deres neste singel.

Grunnideen i «The Hit» er basert på «The Brill Building» – prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.