Team Ingebrigtsen - sesong 4

Team Ingebrigtsen er tilbake med to helt nye episoder. Gjennom denne sesonger følger vi dem fra VM i Doha er over i 2019 og gjennom friidrettssesongen 2020 hvor alt blir snudd på hodet på grunn av koronaviruset.

Team Ingebrigtsen sesong 4
Foto: Zacapa Film / NRK

Episode 1

Gjert og Tone Ingebrigtsen i Båtsfjord

Gjert og Tone besøker Båtsfjord i Finnmark, hvor Gjert vokste opp.

Foto: Zacapa Film / NRK

Kun en uke etter VM i Doha, skal Henrik igjen på operasjonsbordet. Tåen han opererte for 4 år siden, forårsaker igjen mye smerter som han ikke kan dra med seg inn i den kommende OL sesongen.

Jakob og Elisabeth har tatt steget og flyttet ut av kjelleren til Tone og Gjert. Litt oppe i høyden kan Jakob fremdeles se ned på foreldrenes hus, til morens store glede. Tone liker ikke å miste barna av syne, og setter pris på at Jakob ikke har flyttet til Oslo slik Filip gjorde.

Et nytt familiemedlem ventes i familien Ingebrigtsen - Filip og Astri skal bli foreldre. Å få baby i en OL-sesong krever god selvdisiplin, og ikke minst arbeidsfordeling mellom de vordende foreldrene.

Gjert tar med seg Tone til stedet han vokste opp, nemlig Båtsfjord i Finnmark. Allerede som 4-åring mistet Gjert faren sin i kreft. Sammen med Tone oppsøker han sine barndoms gater, treffer gamle kjente og besøker faren sin grav for første gang på 20 år.

Episode 2

Henrik og Jakob Ingebrigtsen på treningsleir i Sør-Afrika

Henrik og Jakob på treningsleir i Sør-Afrika.

Foto: Zacapa Film / NRK

Både Jakob og Henrik har hatt en skadepreget vinter og jobber seg gradvis tilbake til normal løpe trening på treningsleir i Sør-Afrika. Filip derimot har hatt en god treningsvinter og skal snart hjem til kona Astri som nærmer seg termin.

Lillesøster Ingrid på 13 år har vært usikker på om hun virkelig ønsker å gå i brødrenes fotspor. Men med god støtte fra Jakob har hun bestemt seg for å satse videre, og merker nå stor fremgang på trening.

Når Covid-19 setter hele verden på vent, hersker det også stor usikkerhet omkring årets friidrettssesong. Idrettsarenaene stenges og det blir krevende for Gjert å tilrettelegge for gode treningsforhold. En annen utfordring blir å holde motivasjonen til teamet oppe når man ikke vet hva man trener til.

Når både OL og EM blir avlyst, og reiseforbud gjør at brødrene heller ikke kan dra på treningsleir til utlandet, blir det mer tid med kjærester og familie – og også muligheter for nye prosjekter...

Få et gjensyn med tidligere sesonger